Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λήγει η κατάληψη στο Μεταβατικό

Εικόνα του άρθρου Λήγει η κατάληψη στο Μεταβατικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2021, 23:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κατάληψη στο Μεταβατικό, στην πρυτανεία, λήγει, όπως ανακοίνωσε η ανοιχτή συνέλευση.

«Κλείνοντας έναν κύκλο, στοχεύουμε να ανοίξουμε έναν ακόμα μεγαλύτερο, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα μας απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο, για ένα Πανεπιστήμιο δημόσιο, κοινωνικό και ελεύθερο. Με αφετηρία την Πρυτανεία να διαδώσουμε και να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας σε όλο το Πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Καλούμε σε συνέλευση το Σάββατο στις 12.00 μ.μ. στο θεατράκι στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου (σε περίπτωση βροχής η συνέλευση θα μεταφερθεί στον τερματικό λεωφορείων-Π.ΤΕ.Τ.)» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων.

Επίσης, η συνέλευση αναφέρει ότι «με την κατάληψη της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. να αποτελεί τον σπινθήρα, εμείς και άλλες πόλεις φουντώσαμε συλλογικά και αλληλέγγυα τη φλόγα του δίκαιου και αναγκαίου αγώνα μας» και πως «ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Από τη πρώτη κιόλας μέρα ήρθαμε παραλίγο αντιμέτωποι-ες με ‘τη δροσερή πνοή της δημοκρατίας’, καθώς απειληθήκαμε με εκκένωση. Όπως μας γνωστοποιήθηκε, θορυβημένη η Κεραμέως και ο Χρυσοχοΐδης έπαιζαν σπασμένο τηλέφωνο με μπάτσους και πρυτανεία για να μας τρομοκρατήσουν και να θέσουν σε εφαρμογή το Νόμο τους σε μια επαρχιακή πόλη όπως τα Γιάννενα».

Συμπληρώνει ότι «μετά από τρεις βδομάδες κατάληψης, επιδιώξαμε και καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κέντρο αγώνα, μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις μας, που ως στόχο είχαν την εξωτερίκευση του λόγου μας και τη σύνδεση μας με την υπόλοιποι κοινωνία. Σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιήσαμε μικροφωνικές και μουσικές παρεμβάσεις, εκδηλώσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και δηλώσαμε έμπρακτα την παρουσία μας στο δρόμο, μέσα από μαζικές πορείες στο κέντρο της πόλης».

Επίσης, η συνέλευση αναφέρεται στον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και το  δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ:

«Από όλη αυτή την περιπέτεια, ο πρύτανης, από το δικό του μετερίζι, αρνήθηκε την επέμβαση της αστυνομίας, πράττοντας το αυτονόητο, σεβόμενος την πολιτική του ταυτότητα. Δηλώνοντας πως στηρίζει τα αιτήματα μας, δεσμεύτηκε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα προβεί στα αναγκαία βήματα, προκειμένου να ανοίξει με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, δέσμευση την οποία εδώ θα είμαστε για να διαπιστώσουμε αν θα πραγματοποιηθεί. Θέση σε όλα αυτά πήρε και ο δήμαρχος της πόλης, κ. Ελισάφ, ο οποίος μέσω των δηλώσεων του λειτούργησε ως φερέφωνο της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας την κατάληψη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back