Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Κατάληψη στην πρυτανεία

Εικόνα του άρθρου Κατάληψη στην πρυτανεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 12:14
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η «συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» υπογράφει την ανακοίνωση για την κατάληψη της πρυτανείας στο Μεταβατικό, που είναι σε εξέλιξη από σήμερα, Δευτέρα πρωί. Στις 13.00 θα γίνει συνεδρίαση της συνέλευσης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι με την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη «καταπατάται το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου και δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο για την εν δυνάμει καταπάτηση της ελεύθερης διάδοσης ιδεών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, βάζοντας την αστυνομία μέσα σε αυτά».

Σημειώνουν ακόμα ότι «την ώρα που για το νέο αστυνομικό σώμα δίνονται 30.000.000 ευρώ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το 2020 πήρε χρηματοδότηση 4.488.572 ευρώ και το 2021 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση. Αυτά δεν τα λέμε από κάποια προσήλωση στον οικονομισμό, αλλά ακριβώς για να δείξουμε ότι είναι πολιτική επιλογή του κράτους να επενδύσει στην καταστολή αντί στην παιδεία».

Συμπληρώνουν ότι η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, έχει υποστεί τεράστια πλήγματα, «με τις πλατφόρμες να πέφτουν, πολλούς φοιτητές να έχουν προβλήματα πρόσβασης σε αυτή, αλλά και έντονη αύξηση των κρουσμάτων καθηγητικής αυθαιρεσίας, όπου η τηλεκπαίδευση είναι συνθήκη που την βοηθά να ευδοκιμήσει. Ακόμη, υπάρχουν φοιτητές που δεν μπορούν εδώ και έναν χρόνο να πάρουν πτυχίο, καθώς δεν μπορούν να κάνουν την πρακτική τους, ενώ άλλοι καλούνται, σε αντικείμενα τα οποία έχουν άμεση σύνδεση με την χρήση εργαστηρίων να κάνουν ‘εικονικά εργαστήρια’».

Τέλος, καλούν όποιον και όποια θέλει να συμμετάσχει στην κατάληψη, «οριζόντια, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς παρατάξεις και κόμματα για να γίνει η κατάληψη το κέντρο αγώνα που αναλογεί στους βάρβαρους καιρούς που ζούμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back