Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Λευκάδα: Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Πόρτο Κατσίκι

Εικόνα του άρθρου Λευκάδα: Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Πόρτο Κατσίκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2022, 21:16
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:30 μ.μ. και καίει χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, ενώ δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής απειλή για κάποιον οικισμό. 

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.


Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε Αχαΐα και Ηλεία, για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα, σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, της Αχαΐας και έχει φθάσει στην περιοχή της Βάλμης, στην Ηλεία.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. 

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Βάλμη Ηλείας να εκκενώσουν την περιοχή λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βάλμη Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών Οδηγίες προστασίας. https://bit.ly/32VyYzm». 

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Βάλμη Ηλείας.

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί χορτολιβαδική έκταση στην Παιανία Αττικής, επί της οδού Αμπελώνος. Εκεί έσπευσαν 20 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη, έχουν συνδρομή και απο υδροφόρες ΟΤΑ. Στις 14:00 η ΠΥ ενημέρωσε πως η κατάσταση είναι υπό μερικό έλεγχο.

Είχε προηγηθεί πυρκαγιά που έκαψε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάμπος Καρύστου στην Εύβοια, η οποία πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Φωτογραφία αρχείου




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back