Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το λεωφορείο φεύγει για Δωδώνη

Εικόνα του άρθρου Το λεωφορείο φεύγει για Δωδώνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2017, 14:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμφωνία με το αστικό ΚΤΕΛ υπέγραψε ο Δήμος Δωδώνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, για τις τουριστικές διαδρομές από το κέντρο των Ιωαννίνων μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης (και επιστροφή). Η διαδρομή θα γίνεται κάθε σαββατοκύριακο, από τις 5 Αυγούστου και θα έχει σημεία ενδιαφέροντος. Ο Δήμος παραθέτει ως τέτοια, την πλατεία Μαβίλη και «μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες», χωρίς να διευκρινίζει αν οι διαδρομές έχουν και χαρακτήρα ξενάγησης ή απλώς έχουν στάσεις επιβίβασης.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανος Μουστακλής. Την πρόταση για τις τουριστικές διαδρομές, είχε καταθέσει προ διμήνου ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Ο Δήμος Δωδώνης είναι σε επαφές με την Ένωση Ξενοδόχων ώστε να επεκταθεί η συνεργασία. Μεθαύριο Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν και οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. «Ο Δήμος Δωδώνης, σε συγκεκριμένες ενέργειες και με αδιάκοπη προσπάθεια, επιχειρεί τη συνεχή αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου και την αύξηση της επισκεψιμότητας καθόλη τη  διάρκεια του έτους. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από συνεργασίες που φέρουν απτά αποτελέσματα, όπως αυτή με την Περιφέρεια Ηπείρου» τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης, ο οποίος εξήρε «τη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων» για το ενιαίο εισιτήριο, το οποίο πάντως είναι μια απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που ισχύει εδώ και καιρό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back