ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λεωφορεία, φοιτητές και «τρύπιες φυσούνες»

Εικόνα του άρθρου Λεωφορεία, φοιτητές και «τρύπιες φυσούνες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2023, 12:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την περασμένη Παρασκευή, φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έκαναν κινητοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στα αστικά ΚΤΕΛ, μια υπόθεση που «κρατάει» εδώ και 30 χρόνια, στην πόλη.

Μεταξύ άλλων οι σύλλογοι ζητούν συχνότερα δρομολόγια, λιγότερο κόσμο στα αστικά (καταγγέλλουν ότι σε λεωφορεία που χωράνε 50 άτομα, μπαίνουν 100 ή 200), ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, φθηνότερα εισιτήρια, δρομολόγια μετά τις 23.00

Στο μεσοδιάστημα φαίνεται ότι έκανε κάποιες δηλώσεις ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Στέφανος Μουστακλής, χωρίς τη συνοδεία κάποιας επίσημης ανακοίνωσης (άλλο πράγμα η δήλωση on camera, άλλο το δελτίο Τύπου).

Σε αυτές τις δηλώσεις, οι σύλλογοι απαντούν με νέα ανακοίνωσή τους, όπου κατηγορούν τον κ. Μουστακλή για «κωμικοτραγική προσπάθεια προκειμένου να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες φοιτητές που μετακινούνται με τα αστικά λεωφορεία».

Αναφέρουν ότι ο κ. Μουστακλής τόνισε πως «προτεραιότητα της εταιρείας δεν είναι το κέρδος» και διερωτούνται γιατί δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους.

Επίσης, παραθέτουν φωτογραφία της 3ης Απριλίου με «τρύπια φυσούνα» σε λεωφορείο-νταλίκα και διερωτούνται: «Τίθεται ή όχι ζήτημα ασφαλείας; Είναι καλοσυντηρημένο αυτό το όχημα; Ενώ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό όταν για παράδειγμα οι πόρτες των λεωφορείων δεν ανοίγουν».

Τέλος, τονίζουν ότι ο κ. Μουστακλής «από την προηγούμενη εβδομάδα αποφεύγει να συναντήσει τους εκπροσώπους των Φοιτητικών Συλλόγων»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back