Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-07-2016, 00:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την περιοδική έκθεση «Αρχαιολογία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Από τις απαρχές ως την ύστερη αρχαιότητα» εγκαινιάζει την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 19:15, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων στην αίθουσά του «Διώνη».

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών και ερευνών της Εφορείας και συμβάλλουν στην προβολή της διαχρονικής σημασίας του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καίρια θέση του στο κέντρο της ηπειρωτικής ενδοχώρας και η γειτνίασή του με το Ιερό της Δωδώνης καθιστούν το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το λεκανοπέδιο, άλλωστε, θεωρείται ως η περιοχή των Μολοσσών και της πρωτεύουσάς τους, Πασσαρώνας.

Τα εκθέματα που προέρχονται από τις συλλογές της Εφορείας, πλαισιώνονται από εποπτικό υλικό (κείμενα, λεζάντες, χάρτες, κατόψεις, φωτογραφίες και οθόνες με σχετικό ανασκαφικό υλικό). Καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης προγραμματίζονται εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες κοινού (μαθητές, ενήλικες, φοιτητές, ΑμεΑ) και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες και παρουσιάσεις. Στη διοργάνωση της έκθεσης συμβάλλει η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιανουαρίου του 2017. Ώρες λειτουργίας: 08:00-15:00 από Τρίτη έως Κυριακή. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651001089, www.amio.gr, http://www.facebook.com/amiogr.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back