ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΛΑΣΥ Ηπείρου: Ζητάει εξηγήσεις για το εργατικό δυστύχημα στην Αρίστη

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ Ηπείρου: Ζητάει εξηγήσεις για το εργατικό δυστύχημα στην Αρίστη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2024, 15:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Ήπειρο ζητάει να μάθει τις συνθήκες, αλλά και τα προβλεπόμενα για το έργο αποχέτευσης στην Αρίστη, όπου έχασε τη ζωή του ο εργάτης Βασίλης Φοραδούλας, με ερώτηση που απευθύνει στην περιφερειακή αρχή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα τεύχη δημοπράτησης δεν περιλαμβάνουν κανένα «επιπλέον μέτρο για την προστασία των εργαζόμενων», ενώ στα στοιχεία «του σχεδίου ασφάλειας και υγείας, αναφέρει ως κύριο του έργου τη ΔΕΥΑ Κέρκυρας», σύμφωνα με την παράταξη.

Η ΛΑΣΥ ζητάει να πληροφορηθεί για τους ελέγχους που έκανε η Περιφέρεια για την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης και σημειώνει:

«Η Περιφέρεια ως επιβλέπουσα αρχή, όφειλε να επιβλέπει όλες τις υποχρεώσεις του αναδόχου, τόσο δηλαδή τις τεχνικές προδιαγραφές όσο και τα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων (αφού ήταν στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου). Έχει καταγραφεί από τους επιβλέποντες μηχανικούς οποιαδήποτε παρατήρηση για την τήρηση των μέτρων; Και αν πράγματι καταγράφηκαν, έγιναν γραπτές συστάσεις στον ανάδοχο, ειδοποιήθηκε το ΣΕΠΕ; Τι καταγράφηκε στο ημερολόγιο έργου; Υπήρχε ημερολόγιο έργου; Είχε αποσταλεί στην Τεχνική Υπηρεσία; Τι περιέγραφε ο Φάκελος Ασφάλειας & Υγείας που όφειλε να συμπληρώσει ο ανάδοχος;».

Τέλος, σημειώνει ότι «αν το τεχνικό προσωπικό της Περιφέρειας, εξαιτίας της υποστελέχωσης, έχει αντικειμενικές δυσκολίες να επιβλέψει τα έργα, γιατί η περιφερειακή αρχή συνεχίζει να κάνει προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους και να αναλαμβάνει να κάνει έργα; Ωφελούνται ή όχι οι εργολάβοι από τη στάση αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου;».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3