ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαϊκή Συσπείρωση για την πυροπροστασία

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση για την πυροπροστασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2019, 12:21
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει μια σειρά ζητήματα για την πυροπροστασία. Παραθέτει κωδικά κάποια έργα, όπως

  • Ο εσωτερικός καθαρισμός των δασών που βρίσκονται εκτός των πόλεων  (κλάδεμα κλαδιών των δέντρων, κοπή χόρτων, απομάκρυνση ή και καταστροφή της βιομάζας ακόμα και με ελεγχόμενη καύση αυτής με τις κατάλληλες προδιαγραφές), ξεκινώντας αρχικά από τις πιο επικίνδυνες περιοχές.
  • Η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών κυρίως σε επικίνδυνες περιοχές όπου αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να αποτρέπεται η γρήγορη επέκταση και η ευρύτερη έκταση της πυρκαγιάς. 
  • Η κατασκευή - δημιουργία των απαιτούμενων δασικών δρόμων σε όλες τις επικίνδυνες περιοχές, για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόσβαση και προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων και δυνάμεων, ώστε να σβήνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις πυρκαγιές. Οι υπάρχοντες δασικοί δρόμοι δεν συντηρούνται επαρκώς (κλάδεμα δέντρων, αποκατάσταση από νεροφαγώματα κ.α.) και εγκαίρως (πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου).
  • Η κατασκευή επαρκούς δικτύου ύδρευσης για την τροφοδοσία με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων (πυροσβεστικοί κρουνοί, υδατοδεξαμενές) ή ακόμα και των πυροσβεστικών ελικοπτέρων (υδατοδεξαμενές).
  • Η επαρκής συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών όλων των πυροσβεστικών κρουνών, που είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων.

«Η λαϊκή περιουσία και η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να εγκαταλείπεται στο όνομα της κλιματικής αλλαγής, της λειψής χρηματοδότησης. Ούτε ο εθελοντισμός μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική δράση, πόσο δε μάλλον όταν επιχειρηματικά συμφέροντα καιροφυλακτούν να καλύψουν την ‘ανεπάρκεια’ του κρατικού μηχανισμού φορτώνοντας τα βάρη στο λαό μέσω της τοπικής ‘φορολογίας’, των ανταποδοτικών τελών», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3