Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Εδώ ο κόσμος καίγεται…»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Εδώ ο κόσμος καίγεται…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2020, 17:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων, με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18 Μαρτίου, αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει.

Ο λόγος είναι ότι η ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνει θέματα για την αντιμετώπιση αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία.

Απευθυνόμενη στο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και στον πρόεδρο του σώματος Δημήτρη Παπαγεωργίου, η ΛΑΣ τονίζει ότι σε χτεσινή (16/3) επιστολή στο προεδρείο, τόνισε ότι «από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται να συνεδριάσουμε, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από την δια περιφοράς συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα άμεσης ανάγκης καθώς και για διαδικαστικά ζητήματα».

Προσθέτει ότι «αντί να κάνετε αυτό και να διαμορφώσετε μία ημερήσια διάταξη με θέματα τέτοιας λογικής και κυρίως για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων του, εσείς προσπαθείτε να αξιοποιήσετε την καλή μας πρόθεση για να προωθήσετε τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής σας».  

Προσθέτει ακόμα ότι στην ημερήσια διάταξη υπάρχει άλλη μια αναμόρφωση προϋπολογισμού, «στην οποία θέλει να εγκρίνει τις αλλαγές σε δεκάδες έργα (για τις οποίες δεν έχει έγκριση) μαζί με υπηρεσιακά ζητήματα τα οποία μπορούν να σταματήσουν ολόκληρη τη λειτουργία του Δήμου και των δομών του (όπως η επιχορήγηση του ΟΚΠΑΠΑ οι υπερωρίες εργαζομένων). Σε κάθε περίπτωση μια τόσο μεγάλη αναμόρφωση προϋπολογισμού δεν μπορεί να γίνει χωρίς συζήτηση και ενημέρωση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε δια περιφοράς συζήτηση».

Ακόμα, διαφωνεί με τη συζήτηση των όρων διακανονισμού οφειλών προς τη ΔΕΥΑΙ με αυτό τον τρόπο: «Είναι ζήτημα που  πρέπει να συζητηθεί ενδελεχώς γιατί είναι σημαντικό για χιλιάδες νοικοκυριά και αυτό το θέμα έρχεται παρά το ότι ζητήσαμε κατηγορηματικά να ανασταλεί κάθε διακοπή νερού από τη ΔΕΥΑΙ για όσο διαρκέσει αυτή η κατάσταση».

Καταλήγει με μια σειρά αιτήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (να μη γίνουν διακοπές νερού, να γίνουν άμεσα προσλήψεις και προμήθεια υλικού, να παρθούν μέτρα προστασίας για εργαζόμενους κ.α.) και με αναφορά στο δήμαρχο: «Σας καλούμε να μην πάρετε αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα με τέτοιο μάλιστα τρόπο. Επιτέλους για να είναι χρήσιμη η δημοτική αρχή για τον τόπο, την καλούμε να πάρει μέτρα για τον κορωνοϊό , όπως αναλυτικά εκθέσαμε και στην επιστολή μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back