ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Δια ζώσης εκλογή προέδρου»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Δια ζώσης εκλογή προέδρου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2021, 18:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου, στη θέση της για την κυριακάτικη εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου, προτείνει να γίνει δια ζώσης συνεδρίαση και ψηφοφορία και να αλλάξει συνολικά ο τρόπος προετοιμασίας και λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου.  

Ξεκαθαρίζει ότι δεν τρέφει «καμία αυταπάτη για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της περιφερειακής διοίκησης» , αλλά τονίζει ότι η αυριανή συνεδρίαση δεν μπορεί «να μην έχει ως θέμα συζήτησης  την ελάχιστη συμφωνία και συναίνεση σε διαδικασίες, που θα προστατεύουν  το διάλογο, την ελεύθερη αντιπαράθεση προτάσεων και ιδεών».

Διαβάστε επίσης τη θέση των Οριζόντων Ηπείρου και του Κοινού των Ηπειρωτών για το θέμα.

Προτείνει λοιπόν την εξής διαδικασία: Να διακοπεί η συνεδρίαση, όπως προβλέπει το άρθρο 16 και να συνεχιστεί σε επόμενη, με φυσική παρουσία, σε μεγαλύτερη αίθουσα και με τα σχετικά μέτρα προστασίας. Σε αυτή τη συνεδρίαση, να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας του Π.Σ.

«Επαναφέρουμε λοιπόν  την πρόταση μας α) το νέο προεδρείο να συνεδριάζει για την διαμόρφωση ημερήσιας διάταξης και να καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων για την μέγιστη δυνατή συνδιαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς όπως γινόταν μέχρι σήμερα» αναφέρει και επίσης, προσθέται:

«Τα σημαντικά θέματα των επιτροπών περιβάλλοντος και κοινωνικών θεμάτων να έρχονται για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, καθώς από την φύση τους οι επιτροπές αυτές λειτουργούν με εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Π.Σ.».

Παραθέτει και τα σχετικά άρθρα, προς επίρρωση των θέσεών της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back