Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα πιο δημοκρατικό Περιφερειακό Συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Ένα πιο δημοκρατικό Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2021, 20:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου θα εκλέξει την Κυριακή 16 Μαΐου τον νέο πρόεδρο και τον νέο αντιπρόεδρο. Ο Σταύρος Παργανάς και ο Δημήτρης Σακαρέλης παραιτήθηκαν με αφορμή συνεδρίαση του Συμβουλίου όπου εκστομίστηκαν ύβρεις.

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, που εξηγεί ότι η παραίτηση του κ. Σακαρέλη (σ.σ. περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του κ. Ζάψα) δεν συνδέεται «με εξ αδιαιρέτου ανάληψη ευθύνης αλλά με υπεύθυνη στάση αιρετού σε θεσμικό ρόλο», εκτιμά ότι το ζητούμενο πια είναι η αναβάθμιση του θεσμού.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» αναφέρει ότι απαιτούνται πολλά πράγματα: συνεχής διάλογος και σεβασμός στα μέλη, καλύτερη επικοινωνία του προεδρείου με τις περιφερειακές παρατάξεις, εισαγωγή πολιτικής θεματολογίας στην ημερήσια διάταξη, περισσότερος χρόνος και συμμετοχή στη συζήτηση για πραγματική διαβούλευση κι όχι επίκληση της εκλογικής δύναμης και γενικά περισσότερη δημοκρατία.

«Η έπαρση της απόλυτης πλειοψηφίας, η προκλητική συμπεριφορά και η έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας είναι στοιχεία αρνητικά για τη διαχείριση των κοινών και οδηγεί σε συγκρούσεις. Η παραδοχή της ωμής πραγματικότητας ίσως είναι λυτρωτική. Φτάσαμε εδώ από τις γενικότερες πολιτικές της ευνοιοκρατίας, της κομματικοποίησης και της καθεστωτικής αντίληψης των πλειοψηφιών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη συμπληρώνει ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον τόπο, να υπάρξουν διεκδικήσεις για νέες υποδομές, να γίνει σχεδιασμός, να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία. « Οτιδήποτε άλλο αποτελεί οπισθοχώρηση και οπισθοδρόμηση» προσθέτει.

Κάνει δε αναφορά και στη στοχοποίηση της δημοσιογραφικής κριτικής έναντι της διοίκησης, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο «στραγγαλίζει την ελευθεροτυπία, είναι απαράδεκτη και δεν υπάρχει χώρος για παράκεντρα εξουσίας».

«Η παράταξή μας από θέση αντιπολίτευσης εργάζεται για την προκοπή του τόπου. Θα συνεργαστεί όπου συμφωνεί, χωρίς δογματισμούς και κομματικές περιχαρακώσεις, θα συγκρουστεί και θα καταγγείλει αν χρειαστεί, στέκεται σταθερά απέναντι σε συμφέροντα, είναι στο πλευρό των αδυνάτων και θα υπερασπιστεί τις δημοκρατικές κατακτήσεις» καταλήγει το «Κοινό των Ηπειρωτών».

* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back