ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Προσφέρει περισσότερο χρόνο, αλλά όχι χρήματα

Εικόνα του άρθρου Λαγκάρντ: Προσφέρει περισσότερο χρόνο, αλλά όχι χρήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2017, 01:05
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερο χρόνο στους πιστωτές της Ελλάδας είναι διατεθειμένη να προσφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να διευθετήσουν τη διαμάχη για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Εάν οι δανειστές δεν είναι ακόμη σε αυτό το στάδιο όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις υποθέσεις μας, αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουμε εκεί, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο», τόνισε. 

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε πως το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι, για να εκταμιεύσει το ΔΝΤ χρήματα, πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Παράλληλα η επικεφαλής του ΔΝΤ υπερασπίστηκε τις προγνώσεις του έναντι των Ευρωπαίων: «Υπολογίζουμε την βιωσιμότητα του χρέους επί τη βάσει της ρεαλιστικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Τέλος η κα Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις απαισιόδοξες προβλέπεις του Ταμείου για την Ελλάδα σε μακροπρόθεσμη βάση είπε πως το συνολικό δυναμικό ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι περιορισμένο, επειδή έχει έναν ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό.

«Αυτό συμβαδίζει με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ετήσια έκθεσή της για τη γήρανση του πληθυσμού. Δεν το επινοούμε, είναι οι αριθμοί τους», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back