ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ προς Σόιμπλε: Μένουμε Ελλάδα

Εικόνα του άρθρου Λαγκάρντ προς Σόιμπλε: Μένουμε Ελλάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2017, 16:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτή την εβδομάδα ότι το ΔΝΤ σκοπεύει να παραμείνει με εποικοδομητικό τρόπο εμπλεκόμενο στις συνομιλίες για την βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

«Η κα Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τις 'εποικοδομητικές συζητήσεις' με την Ελλάδα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης, πως η επικεφαλής του Ταμείου κατέστησε σαφές πως «το ΔΝΤ θα παραμείνει πλήρως εμπλεκόμενο» στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε χθες πως «αν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί τις συμφωνίες -και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον το ΔΝΤ διστάζει να συνεχίσει να συμμετέχει- τότε το πρόγραμμα θα τελειώσει».

Τόνισε μάλιστα, πως είναι δύσκολο να υπάρξει νέο πρόγραμμα καθώς πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία προϋποθέτει τη συγκατάθεση της Bundestag. «Οι Γερμανοί βουλευτές πιθανόν θα εξέφραζαν την άποψη ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για νέες διαπραγματεύσεις» εκτίμησε, στο ίδιο πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back