ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους

Εικόνα του άρθρου Λαγκάρντ: Αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2018, 23:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην εντατικοποίηση των τεχνικών συζητήσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον συγχαίρω για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της εξασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη», αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ σε ανάρτησή της στο Twitter, αμέσως μετά τη συνάντηση.

ΜΕ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Την ανάγκη να εργαστούν όλοι από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο επισήμαναν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Ο ευρωπαίος επίτροπος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back