ΚΟΣΜΟΣ

La Repubblica: Ανησυχία στην Ιταλία από τις σημαίες του Isis σε χωριά της Αλβανίας

Εικόνα του άρθρου La Repubblica: Ανησυχία στην Ιταλία από τις σημαίες του Isis σε χωριά της Αλβανίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2017, 17:54
ΚΟΣΜΟΣ

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρεται με σημερινό της δημοσίευμα σε χωριά της Αλβανίας όπου κυματίζουν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους (φωτογραφία αρχείου), καθώς και στην αύξηση των ατόμων «που ασπάζονται τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό». 

«Από την πλευρά της Αδριατικής Θάλασσας έρχεται ένας από τους κύριους συναγερμούς για τρομοκρατία στην Ιταλία και η Απουλία είναι το σύνορο αυτού του κινδύνου» γράφει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα. 

Η ειδοποίηση δεν αφορά τους απελπισμένους μετανάστες που με τις βάρκες φθάνουν στα παράλια της Ιταλίας, ούτε τους χιλιάδες αιτούντων άσυλο, περιμένοντας την άδεια παραμονής. 

Η προειδοποίηση προέρχεται από την Αλβανία, όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς και εκείνες των περισσότερων δυτικών χωρών, καταγράφουν αύξηση της  ριζοσπαστικοποίησης σε ορισμένα χωριά, και ιδίως εκείνων στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, όπου εδώ και καιρό κυματίζει η μαύρη σημαία του Isis αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «La Repubblica», από τα δυτικά Βαλκάνια και κυρίως από την Αλβανία μετέβησαν στο αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος», περίπου χίλιοι «ξένοι μαχητές», έστω και αν την τελευταία περίοδο η ροή αυτή έχει μειωθεί.

Οι ιταλικές αρχές ανησυχούν για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην επικράτειά τους και ιδίως στην περιφέρεια της Απουλίας, η οποία φιλοξενεί αλβανόφωνη μειονότητα, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι στην ίδια περιοχή, το δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών μπορεί να συνδεθεί με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και η Εθνική Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Μαφίας έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό στενές σχέσεις με αστυνομικές και δικαστικές αρχές των βαλκανικών χωρών, αρχίζοντας από εκείνες της Σερβίας, για τον όσο γίνεται στενότερο έλεγχο αυτού του φαινομένου.

Παράλληλα, πάντα αναφορικά με την Αλβανία, 89 μουσουλμανικά τεμένη θεωρούνται «εκτός ελέγχου» , 9 άτομα καταδικάσθηκαν για στρατολόγηση εξτρεμιστών και 10 ιμάμηδες -δύο εκ των οποίων έχουν συλληφθεί- σύμφωνα με τις αρχές είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνοι».

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3