ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λ. Γεωργόπουλος: 21 σημεία κριτικής

Εικόνα του άρθρου Λ. Γεωργόπουλος: 21 σημεία κριτικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2023, 13:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tη δέσμευση ότι θα ασκηθεί «σοβαρός και υπεύθυνος έλεγχος της μονοκρατορίας» στην Περιφέρεια Ηπείρου κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Φως» Λάμπρος Γεωργόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Όπως είπε, ο συνδυασμός αναλαμβάνει την «απόλυτη υποχρέωση να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους 11.000 Ηπειρώτες». Ενόψει της ανάληψης του αντιπολιτευτικού ρόλου στη νέα θητεία της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Γεωργόπουλος ξεκίνησε ασκώντας κριτική στην περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη σε 21 σημεία.

«21 σημεία που αποδεικνύουν, πριν ακόμα τελειώσει αυτή η θητεία, ότι η προεκλογική ρητορική του κ. Καχριμάνη έχει καταρρεύσει ήδη» τόνισε.

Τα 21 σημεία, όπως τα κατέθεσε ο επικεφαλής του «Φως», έχουν ως εξής:

«1. Νέο Κλειστό: Βρισκόμαστε στο εντελώς πουθενά. Όπως και όλες οι αθλητικές υποδομές της Ηπείρου. Διαφωνούμε με το να ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υποδομές.
2. Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας: Ήμασταν πίσω, πάμε πιο πίσω. Φοβόμαστε πως θα μείνουμε στις ακριβοπληρωμένες μακέτες ενός κακοσχεδιασμένου έργου.
3. Συνδέσεις Πρέβεζας και Πρέβεζα Ηγουμενίτσα: Έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και έτη, δυστυχώς απλά θα παρακολουθούμε επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
4. Κόμβος Λαψίστας, Κόμβος Επισκοπικού, Κόμβος Βαλανιδόραχης κοκ: Συνεχίζονται τα πανάκριβα έργα κόμβων.
5. Μαυρολάγκαδο: Αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ποιότητας έργου αυτής της περιφερειακής αρχής.
6. Γέφυρα Άρτας 8 εκατ. ευρώ: Η απόλυτη απόδειξη έλλειψης σχεδιασμού και συντονισμού.
7. Πώληση Λιμανιού Ηγουμενίτσας: Άφαντη η περιφερειακή αρχή. Πρόκειται για ξεπούλημα της Ηπειρώτικης γης. Ήδη φαίνονται οι πρώτες επιπτώσεις. Ενδεικτικό πως αντιδρούνε και μέσα στην ίδια την περιφερειακή αρχή.
8. Μετεγκατάσταση ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας: Απόλυτα ενδεικτικό του πως λειτουργεί η νυν περιφερειακή αρχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.
9. Επικείμενη πώληση Εγνατίας: Άφαντη η περιφερειακή αρχή, στις υπηρεσίες των μεγάλων κεντρικών συμφερόντων και εις βάρος της περιοχής.
10. Επικείμενη πώληση Αεροδρομίου Ιωαννίνων: Άφαντη επίσης.
11. Ryanair, Easyjet και Αεροδρόμιο Τιράνων: Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το συμφερότερο αεροδρόμιο να πετάξει κάποιος στο εξωτερικό από τα Γιάννενα είναι των Τιράνων. Αυτό κατάφεραν. Υδατοδρόμιο Ιωαννίνων. Μόνο στα εξώφυλλα εφημερίδων θα το βλέπουμε. 15 έτη ακούμε και δεν βλέπουμε.
12. 48 Υδροηλεκτρικά στον Αώο: Ενδεικτικό της αναρχίας στο ζήτημα των σχεδιασμού στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας.
13. Φορολογικό: Κερασάκι στην τούρτα του οικονομικού πολέμου της τελευταίας 15ετίας. Καμία αντίδραση από την Περιφέρεια. Η Ήπειρος, ως φτωχότερη, πληρώνει δυσανάλογα το μάρμαρο. Εμείς ζητάμε η περιοχή να αποτελέσει πιλοτική οικονομική και φορολογική ζώνη. Είναι ο μόνος τρόπος ανάπτυξης.
14. Ψηφιακοί νομάδες: Ας σταματήσουν οι υπερβολές. Η Ήπειρος έχει μόνο παραδοσιακούς νομάδες και δυστυχώς αυτοί αποφασίζουν για τα ψηφιακά. Ας κοιτάξουμε τους 10άδες χιλιάδες που έχει διώξει η μονοκρατορία από την Ήπειρο και όχι τους 10άδες που συγκυριακά βρίσκονται εδώ. Εξάλλου με ποιες ταχύτητες ιντερνετ;
15. Υγεία: Κρατάνε ομήρους τους συμβασιούχους. Τα νοσοκομεία δουλεύουν πλέον με 50%+ επικουρικούς και συμβασιούχους. Δέσμιοι των ορέξεών τους. Ανούσιες και καθαρά επικοινωνιακές οι συσκέψεις για την Υγεία.
16. Έκθεση Μονάχου: συνεχίζονται οι διακοπές στελεχών της Περιφέρειας, με ελαχιστότατα αποτελέσματα. Ακούμε ότι θα πάνε και Τυνησία. Είχανε πάει και Νέα Υόρκη και Φλόριδα… Ας δούμε κάποια στιγμή πώς αλλιώς μπορούνε να γίνουν τα πράγματα.
17. Υπόθεση στελέχους της Περιφέρειας: Μας έρχονται διάφορες πληροφορίες. Κινούμαστε πάντα με τεκμηρίωση, θα ζητήσουμε πλήρη ενημέρωση για το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Ηπείρου.
18. Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας: άλλο ένα έργο που αποδεικνύει πως έχουμε μία περιφερειακή αρχή με λογική προηγούμενων δεκαετιών. Παράλληλα, πάλι ο ίδιος ανάδοχος με όλα τα έργα στην Περιοχή (Εργοδυναμική Πατρών)! Δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει;
19. Τέροβο-Πηγάδια: Μπορεί να βραβευθεί ως το πιο αχρείαστο έργο.
20. Εξορύξεις: προχωράνε με τις ευλογίες των τοπικών αρχόντων. Σταθερή η θέση μας ενάντια. Το περιβάλλον είναι ο πλούτος μας.
21. Ανάδοχος για το Ειδικό Πολεοδομικό σχέδιο ολόκληρης της παραλιακής γραμμής της Ηπείρου 2,3 εκατ. ευρώ (μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, με φορέα δημοπράτησης το ΤΕΕ). Άλλο ένα ενδεικτικό της αναρχίας και της έλλειψης σχεδιασμού στην Ήπειρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back