ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«ΦΩΣ»: «Είμαστε εδώ όχι για εθιμοτυπικές συνεδριάσεις…»

Εικόνα του άρθρου «ΦΩΣ»: «Είμαστε εδώ όχι για εθιμοτυπικές συνεδριάσεις…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2024, 22:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη θέση της νέας προέδρου Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση που χαρακτήρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου «λίκνο της Δημοκρατίας» έρχεται να καυτηριάσει ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ» Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Τόσο ο κ. Γεωργόπουλος όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Μάξιμος Γεωργόπουλος απουσίαζαν από τη σημερινή ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του προεδρείου και της Περιφερειακής Επιτροπής.

Καταρχάς ο κ. Γεωργόπουλος κάνει λόγο για συγκέντρωση υπερεξουσιών στους περιφερειάρχες από τις κυβερνήσεις. Παράλληλα κάνει λόγο για μια «μόνιμη περιφερειακή αρχή». Με αυτά τα δεδομένα, όπως σημειώνει, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να αποτελέσει «λίκνο της Δημοκρατίας». Σημειωτέον ότι χαρακτηρίζει την εκλογή της κας Μπραΐμη ως «εκ νέου τοποθέτηση».

Ασκεί δε έντονη κριτική στην περιφερειακή αρχή. «Είναι πλέον ολοφάνερο σε όλους τους Ηπειρώτες - ακόμη και σε όσους τον ψήφισαν πριν λίγους μήνες -πως ήδη, με το που μπήκε το 2024 και ξεκίνησε η νέα περιφερειακή περίοδος, ότι ο περιφερειάρχης είναι γυμνός. Γυμνός από αποτελέσματα, γυμνός πλέον από έργο, γυμνός από οποιονδήποτε σχεδιασμό».

Ο κ. Γεωργόπουλος διαβεβαιώνει τέλος ότι η παράταξή του δεν θα αφήσει να περάσει αυτή η περίοδος των πέντε χρόνων ανεκμετάλλευτη. «Είμαστε εδώ όχι για τις εθιμοτυπικές συνεδριάσεις που είναι μια από τα ίδια πολλά χρόνια τώρα, αλλά για τις ουσιαστικές αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν το επόμενο διάστημα» καταλήγει.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back