ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Η ώρα των τεχνοκρατών

Εικόνα του άρθρου Κυπριακό: Η ώρα των τεχνοκρατών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2017, 12:13
ΚΟΣΜΟΣ

Σε επίπεδο τεχνοκρατών ξεκινούν σήμερα στο Μοντ Πελεράν οι συζητήσεις για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια προκειμένου  οι θέσεις των δύο πλευρών να καταγραφούν σε ένα κοινό κείμενο έως τις 20 Ιανουαρίου.

Σήμερα λοιπόν, οι διαπραγματευτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά, την τουρκοκυπριακή, την Ελλάδα, Τουρκία και τη Μ. Βρετανία καλούνται από σήμερα να καταγράψουν τις ανησυχίες και τα αιτήματα τους αναφορικά με όλα τα θέματα ασφάλειας, που προκύπτουν στη λύση του Κυπριακού.

 Για πρώτη φορά συμμετέχει και η Ε.Ε με τον Πίτερ βαν Νούφελ, ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συμμετείχε άλλωστε ενεργά και στις δικοινοτικές συνομιλίες όλο το προηγούμενο διάστημα.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Παρασκευόπουλος που συνοδεύεται από τους καθηγητές διεθνούς δικαίου Χρήστο Ροζάκη και Πέτρο Λιάκουρα, τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του ΥΠΕΞ Τασία Αθανασίου, τους εμπειρογνώμονες Χρήστο Αβραά και Ευθύμιο Παπασταυρίδη καθώς επίσης και από τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα ετοιμαστούν εναλλακτικά σενάρια για τους επικεφαλής των μερών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, θα καταγραφούν οι θέσεις των πλευρών και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πιο συγκεκριμένα και διεξοδικά τις ανησυχίες και τις προσεγγίσεις που υπάρχουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3