πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυβέρνηση: «Σφυρίζοντας αδιάφορα» για τα ενεργειακά κόστη (και) στον ΣΥΔΛΙ

Εικόνα του άρθρου Κυβέρνηση: «Σφυρίζοντας αδιάφορα» για τα ενεργειακά κόστη (και) στον ΣΥΔΛΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2024, 14:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Ερώτηση με θέμα «Κραυγή αγωνίας από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, για το οικονομικό αδιέξοδο από την αύξηση του ενεργειακού κόστους»

Άλλη μια τυπική απάντηση πήρε από τα αρμόδια υπουργεία και διευθύνσεις ο Γιάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση που κατέθεσε για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο ΣΥΔΛΙ (και κατ΄ επέκταση, οι καταναλωτές), εξαιτίας της αύξησης των ενεργειακών δαπανών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η ΔΕΗ και σχετικές διευθύνσεις, στις οποίες απευθύνθηκε η ερώτηση για το υπερβολικό οικονομικό βάρος που δημιουργείται, απάντησαν κάτι μεταξύ «ας προσέχατε» και «κάντε ρυθμίσεις».

Όλα αυτά με τις τετριμμένες εισαγωγές περί «κοινωνικής ευαισθησίας» και «μέτρων» που κάνουν συνήθως οι συγκεκριμένοι φορείς, όταν απαντάνε σε ερωτήσεις, παρεμβάσεις που στην καθημερινότητα φτάνουν απισχνασμένες και δεν επαρκούν.

Η πιο ουσιαστική απάντηση, ήταν η παραπομπή στο πρόγραμμα «Απόλλων», που μπορεί μεν να ελαφρύνει κάπως τους ΟΤΑ από το τεράστιο ενεργειακό κόστος (για το οποίο ευθύνεται πρωταρχικά η κυβέρνηση), αλλά δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο παρόν.

Ο κ. Τσίμαρης αναφέρει ότι καταρχάς, απάντησε μόνο το ένα από τα δύο υπουργεία στα οποία απευθύνθηκε η ερώτηση και επίσης, ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα που τέθηκε για τον ΣΥΔΛΙ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3