ΒΟΥΛΗ

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όταν φταίνε πάντα οι άλλοι…

Εικόνα του άρθρου Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όταν φταίνε πάντα οι άλλοι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2024, 09:33
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, πιο νεαρό (πολιτικά) μέλος της οικογένειας από τις Σέρρες και παραιτηθείς υπουργός Υποδομών μετά την τραγωδία των Τεμπών, εμφανίστηκε πιο αμετανόητος και προκλητικός από ποτέ, στη Βουλή.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε στη Βουλή η αντιπολίτευση, ο κ. Καραμανλής υπερθεμάτισε της κομματικής γραμμής περί αποκλειστικής ευθύνης στα «ανθρώπινα λάθη».

Είπε επίσης ότι «δεν κρύφτηκε, δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία» και το μόνο σημείο που ταυτίστηκε κάπως με το ύψος των ευθυνών, ήταν όταν μίλησε για την παραίτησή του, μετά την τραγωδία, αναλαμβάνοντας ένα κομμάτι της πολιτικής ευθύνης.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καραμανλής ήταν από ανακριβής, έως προκλητικός: είπε δηλαδή ότι ο ίδιος είχε ζητήσει σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, αποσιωπώντας ότι η αντιπολίτευση είχε καταθέσει την πρόταση και η κυβέρνηση την είχε απορρίψει…

Επίσης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «η ΝΔ δεν έκανε ποτέ τυμβωρυχία με το Μάτι ή τη Μάνδρα», κάτι που η ΝΔ έκανε επακριβώς και με κάθε ευκαιρία, ακόμα και χρόνια μετά τις δύο συγκεκριμένες τραγωδίες, εξασφαλίζοντας πολιτικά οφέλη.

Οι συνάδελφοί του, της συμπολίτευσης, τον χειροκρότησαν θερμά, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίζεται συμπαγής και καθολικά αρνητική στην ανάληψη οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης για τα Τέμπη, παρά τις αποκαλύψεις για πιθανή χάλκευση των συνομιλιών πριν το δυστύχημα.

Μαζική ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην προκλητική παρουσία του κ. Καραμανλή στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκαν στο ομαδικό χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ για τον πρώην υπουργό.







Η δε Νέα Αριστερά τόνισε: Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός. Ο κύριος Καραμανλής με την ομιλία του στη Βουλή ξεπέρασε και τον εαυτό του. Για το εγκλημα στα Τέμπη έφταιξαν όλοι εκτός από τον ίδιο και την κυβέρνηση που υπηρετεί». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back