πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κωπηλασία: Από τα Γιάννενα στην κορυφή του κόσμου

Εικόνα του άρθρου Κωπηλασία: Από τα Γιάννενα στην κορυφή του κόσμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2024, 12:05
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Με δύο μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του ΝΟ Ιωαννίνων από το τριπλό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σαιν Κάθρινς στον Καναδά, όπου η εθνική κωπηλασίας αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στον κόσμο: Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης με τον Νικόλα Χωλόπουλο στο αγώνισμα του διπλού Σκιφ Εφήβων. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε με χρόνο 6:50.18 αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία (6:52.75) και τρίτη την Αυστραλία (6:53.50).

Οι Γιαννούλης – Χωλόπουλος είχαν κατακτήσει πρόσφατα και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό των Εφήβων.

Επίσης, η Νεφέλη Ντάρα μαζί με την επίσης Γιαννιώτισσα Δήμητρα Παπαϊωάννου κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στη Δίκωπο Νεανίδων. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε με χρόνο 7:48.51 πίσω από τη Ρουμανία που πήρε το χρυσό με 7:39.27 και μπροστά από το πλήρωμα με τις ανεξάρτητες αθλήτριες που τερμάτισε σε 7:51.82.

Ο τρίτος αθλητής του Ν.Ο.Ι. που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο ήταν ο Ζήσης Μπουκουβάλας, ο οποίος παρέα με τον Αποστόλη Λυκομήτρο έφτασε στον τελικό β΄ όπου κατέλαβε την τρίτη θέση και την ένατη στη γενική κατάταξη.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Νίκος Εξάρχου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αισθανόμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι για τις επιτυχίες των αθλητών μας, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια το σωματείο και τη χώρα μας φέρνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στο Παγκόσμιο».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back