ΘΕΑΤΡΟ

Κωμωδία ή τραγωδία;

Εικόνα του άρθρου Κωμωδία ή τραγωδία;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2016, 15:22
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά δυνατά σε θεατρικό επίπεδο. Στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στον «Φρόντζο», τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 21:15, ανεβαίνουν οι «Γαμπροί για πούλημα» των Ρέππα-Παπαθανασίου και την επόμενη μέρα, Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 21:30, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Στους «Γαμπρούς για πούλημα», συναντά κανείς ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ... Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες -έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό. Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες. Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το ίντερνετ και πάει λέγοντας. Παίζουν (αλφαβητικά): Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Κώστας Ευριπιώτης, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Κόκλας, Νίκη Λάμη, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Πούλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παρθένα Χοροζίδου. Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ (μειωμένο 13 ευρώ).

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δεν χρειάζεται συστάσεις όσον αφορά το κείμενο το οποίο αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στην αλαζονεία της εξουσίας. Η θεατρική παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Παίζουν: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης».  


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back