ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κριτική μετά τα εγκαίνια

Εικόνα του άρθρου Κριτική μετά τα εγκαίνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2017, 00:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρεις ανακοινώσεις από ισάριθμους πολιτικούς φορείς και πρόσωπα ακολούθησαν τα εγκαίνια της Ιόνιας και κυρίως, όσα ειπώθηκαν εκεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. «Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι και οι μεγάλοι οδικοί άξονες υποτάσσουν την λαϊκή ανάγκη για ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση στο στόχο που υπηρετούν: την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που θα διακινούν γρήγορα τα προϊόντα τους στις αγορές καθώς επίσης των  κατασκευαστικών εταιρειών και των εταιρειών παραχώρησης που θα εισπράξουν τεράστια ποσά από την εκμετάλλευση των διοδίων» αναφέρει το ΚΚΕ Ιωαννίνων, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ταυτόχρονα και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει και νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ενισχύσει την αυταπάτη ότι μπορούν να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι και το κεφάλαιο, αναμασώντας το παραμύθι της κυβέρνησης περί ‘δίκαιης’ ανάπτυξης».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων τονίζει πως «άλλη μια τελετή λοιπόν, σε ένα νομό περικυκλωμένο από τέσσερις σταθμούς διοδίων έλαβε τέλος. Ο πρωθυπουργός, πιστός εφαρμοστής των μνημονιακών επιταγών, είπε ότι ο δρόμος ανήκει στους πολίτες. Μόνο που αυτοί, τον έχουν πληρώσει ήδη πολλές φορές με τις επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με τις κατασκευαστικές, με τα ακριβά καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας και τώρα, με τα πανάκριβα διόδια.

Οι δρόμοι πρέπει να είναι πραγματικά δημόσιοι, στη διάθεση του λαού, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς. Το αντίθετο του αυτονόητου, είναι η ιδιωτικοποίησή τους και η υπερχρέωση όσων τους χρησιμοποιούν».

Τέλος, ο πρωήν υφυπουργός της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, παραθέτει τη δική του εκδοχή για το ιστορικό του δρόμου, αναφέρει ότι «η αλήθεια επλήγη βαρύτατα κατά τις χθεσινές ομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Υποδομών» και συμπληρώνει: «Αφήνω στην άκρη σήμερα τον σφοδρό και εντελώς αστήρικτο πόλεμο που δεχόμαστε για τις συμβάσεις παραχώρησης, από τους σημερινούς κυβερνώντες, εντός και εκτός Βουλής, όσοι δουλεύαμε σκληρά για να υλοποιηθούν τα έργα, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Είμαι πραγματικά ευτυχής που βλέπω την Ιόνια οδό, έργο στο οποίο κι εγώ συνέβαλα από το πρώτα του στάδια μέχρι το τέλος, έργο στο οποίο έβαλα την υπογραφή μου, να παραδίδεται στους συμπολίτες μας. Ας απολαύσουν την ποιότητα και την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back