ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κουτσελιό: Το παλιό Δημοτικό Σχολείο… αλλιώς

Εικόνα του άρθρου Κουτσελιό: Το παλιό Δημοτικό Σχολείο… αλλιώς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2020, 23:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χώρος εκθέσεων και πολυδραστηριοτήτων: Αυτή θα είναι η νέα μορφή που θα δοθεί στο παλιό, πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Κουτσελιού. Ένα κτίριο που έχει τη δική του ιστορική, κοινωνική και αρχιτεκτονική αξία, η οποία αναγνωρίστηκε το 2004 και από το υπουργείο Πολιτισμού όταν το κήρυξε «μνημείο».

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε σήμερα το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου της μετατροπής του διατηρητέου κτιρίου, με τελικό προϋπολογισμό 369.000 ευρώ (με ΦΠΑ). «Με το συγκεκριμένο έργο σώζεται και αξιοποιείται ένα μοναδικό ακίνητο του Δήμου το οποίο στη συνέχεια θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του Δημαρχείου.

Ο σχεδιασμός του έργου αυτού ξεκίνησε επί δημαρχίας Θωμά Μπέγκα. Το 2018 κατατέθηκε πρόταση χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης Leader. Τον Ιούλιο του 2019, ήρθε η θετική αξιολόγηση της πρότασης και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, η απόφαση ένταξης στο Leader.

Η κοινοτική χρηματοδότηση δεν είναι πολύ μεγάλη πάντως. Φτάνει τα 78.000 ευρώ. Το ποσό των 291.000 ευρώ θα καλυφθεί από το ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών.

Διαβάστε:

Από παλιό Δημοτικό Σχολείο, χώρος πολιτισμού

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back