ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κουτσελιό: Έναρξη εργασιών στον κεντρικό δρόμο

Εικόνα του άρθρου Κουτσελιό: Έναρξη εργασιών στον κεντρικό δρόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2023, 19:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κουτσελιό επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Γιώργος Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, με αφορμή την έναρξη εργασιών για τη βελτίωση του τμήματος της 3ης επαρχιακής οδού.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 630.000 ευρώ

«Ήταν ένα έργο που επί χρόνια το οραματιζόμασταν και σήμερα γίνεται πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Πήχας κάνοντας ειδική μνεία στην ασφάλεια των μαθητών καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος διέρχεται μπροστά από το σχολικό συγκρότημα του χωριού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον δρόμο μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου προβλέπονται εργασίες:

-υδραυλικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων με σκοπό́ την βελτίωση και την καλύτερη λειτουργία των ήδη των υφιστάμενων υποδομών αποχέτευσης και συγκεκριμένα από́ την αρχή́ (Γήπεδο Κουτσελιού) έως τον κόμβο στο κέντρο του οικισμού́,

-εργασίες οδοποιίας σε συνέχεια των υδραυλικών έργων, με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού́ καθώς και ανακατασκευή́ του υπάρχοντος οδοστρώματος και

-εργασίες οδοφωτισμού με επέκταση, συμπλήρωση και βελτίωση του ήδη υπάρχοντος δικτύου με φωτιστικά διόδων εκπομπής φωτός LED.

Ο κ. Πήχας, που δεν είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που έγιναν ή γίνονται στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας, κυρίως οδοποιίας αλλά και στο γήπεδο 5x5. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επανάχρηση του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά ως κέντρου πολιτισμικής δημιουργίας και στη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Κουτσελιού σε εκθεσιακό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3