ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κουραμπάς-Λακκώματα: υπογραφές για το ενιαίο πάρκο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2021, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από πολλούς μήνες, μπήκαν οι υπογραφές στη σύμβαση του έργου της ανάπλασης του πάρκου Λακκωμάτων-Κουραμπά. Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε ότι σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και της αναδόχου κοινοπραξίας «ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ-Λάμπρης Ιωάννης».

Η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου είχε γίνει πέρσι από την οικονομική επιτροπή μετά από διαγωνισμό που είχε επαναληφθεί (λόγω λάθους στον πρώτο διαγωνισμό).

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Δημαρχείου, «η προετοιμασία του έργου είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η δημοπράτησή του είχε γίνει πριν από έναν χρόνο περίπου». Το κόστος του έργου (μετά την έκπτωση που δόθηκε), ανέρχεται σε 505.000 ευρώ, και με χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης τις 360 ημέρες.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς πολύ σύντομα θα ξεκινήσει μία σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης. Ένας χώρος που για χρόνια ήταν παραμελημένος, θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πάρκο και θα αποδοθεί στους πολίτες», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ελισάφ. Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, από την πλευρά του, ευχαριστεί τις υπηρεσίες και εκφράζει την πεποίθηση ότι το έργο αυτό «θα το απολαμβάνουν οι πολίτες σε λιγότερο από ένα χρόνο». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους του Δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τη μελέτη, τα δύο πάρκα, των Λακκωμάτων και του Κουραμπά, θα ενοποιηθούν. Το σημείο σύνδεσης των δύο πάρκων με σκάλα θα είναι ο χώρος μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Στο πάρκο Κουραμπά, προβλέπονται η διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, η συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα του γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης.

Οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν στο πάρκο Λακκωμάτων. Μία από τις «καινοτομίες» του είναι η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη. Προβλέπονται επίσης υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Επί της οδού Μολοσσών θα γίνει κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και  κατασκευή περίφραξης με διαπλάτυνση της εισόδου. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back