ΚΟΣΜΟΣ

Κορσική: Πέντε νεκροί από τους σφοδρούς ανέμους

Εικόνα του άρθρου Κορσική: Πέντε νεκροί από τους σφοδρούς ανέμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2022, 16:54
ΚΟΣΜΟΣ

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν τη δυτική Μεσόγειο από την Τρίτη στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Κορσική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20 και τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα και την ξηρασία, οι καταιγίδες και οι ριπές του ανέμου που έφταναν έως και τα 224 χμλ./ώρα, προκάλεσαν επίσης αρκετές υλικές ζημιές. Το λιμενικό χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές για διασώσεις στη θάλασσα.

Στην ξηρά, τρεις άνθρωποι ηλικίας από 13 έως 72 ετών σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές που παρασύρθηκαν από τον αέρα. Στη θάλασσα έχασαν τη ζωή τους ένας 62χρονος ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια 23χρονη Ιταλίδα τουρίστρια.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 35.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο νησί, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας EDF. 

Στην ηπειρωτική Γαλλία, το δίκτυο διανομής Enedis ανέφερε πως περίπου 1.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού μια καταιγίδα έπληξε τα νότια διαμερίσματα Λουάρ και Αιν.

Χθες, Τετάρτη, το απόγευμα στη Μασσαλία, δρόμοι πλημμύρισαν και ποτάμια νερού κυλούσαν στα σκαλιά που οδηγούν στο λιμάνι της πόλης, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βορειότερα στη Γαλλία, η ξηρασία είχε αποτέλεσμα η στάθμη του ποταμού Λίγηρα, διάσημου για τα κάστρα του, να είναι τόσο χαμηλή που ακόμη και οι τουριστικές μαούνες ('παντόφλες') δυσκολεύονται να τον πλεύσουν.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France ήρε πάντως τον συναγερμό που είχε σημάνει από το πρωί, αφού το μέτωπο των καταιγίδων κινείται τώρα ανατολικά, προς την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters. Φωτογραφία: Pascal Pochard-Casabianca/AFP via france24.com

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back