ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόντρα ΟΙΕΛΕ-ιδιωτικού σχολείου (και στη μέση οι μαθητές)

Εικόνα του άρθρου Κόντρα ΟΙΕΛΕ-ιδιωτικού σχολείου (και στη μέση οι μαθητές)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2017, 15:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια εξόχως γλαφυρή, όπως συνηθίζει άλλωστε, ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης ανακοινώνει ότι προσέφυγε σήμερα (12 Μαΐου) στις εισαγγελικές αρχές των Ιωαννίνων. Πρόκειται για την υπόθεση ιδιωτικού σχολείου της πόλης (το οποίο δεν κατονομάζει), για το οποίο η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι επειδή δεν έχει αδειοδότηση, ουσιαστικά οι μαθητές και οι μαθήτριές του δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά ταυτόχρονα αυτό έχει επιλεγεί και ως εξεταστικό κέντρο. Είναι ουσιαστικά η επαναφορά παλιότερης υπόθεσης με την οποία ασχολείται η ΟΙΕΛΕ, με τις δύο πλευρές (του σχολείου και της ομοσπονδίας) να υποστηρίζουν σθεναρά ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει τα εξής, μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με την καταγγελία των δημόσιων συναδέλφων που έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Ηπείρου που φέτος λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας έχει επιλεγεί από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την ώρα που οι μαθητές του, λόγω μη αδειοδότησης του εκπαιδευτηρίου, δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτές».

Αυτό που ισχύει πρακτικά, είναι το εξής: το εν λόγω εκπαιδευτήριο έχει κάνει τη σχετική αίτηση και εκκρεμεί ένα τελευταίο γραφειοκρατικό θέμα. Η διεύθυνση εκπαίδευσης είναι ενήμερη και η πληροφόρηση που υπάρχει από το υπουργείο Παιδείας, είναι ότι το ζήτημα θα λυθεί ίσως και σήμερα (Παρασκευή).

Γνώμονας σε αυτά, είναι να μη διαταραχτεί η έτσι και αλλιώς λεπτή ισορροπία, λιγότερο από ένα μήνα από τις πανελλαδικές εξετάσεις, τη στιγμή που μαθητές και μαθήτριες είναι στην «τελική ευθεία». Φυσικά, η ρύθμιση δεν θα διαγράψει τα γενικότερα, σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν με την ιδιωτική εκπαίδευση (ειδικά στα Γιάννενα), αλλά όπως φαίνεται, μαθητές-μαθήτριες δεν θα έχουν πρόβλημα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back