Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Κοντονής: Ζητά το βούλευμα αποφυλάκισης του Φλώρου

Εικόνα του άρθρου Κοντονής: Ζητά το βούλευμα αποφυλάκισης του Φλώρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2018, 21:01
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στάυρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης το βούλευμα ζητείται προς έλεγχο διότι το διατακτικό του εγείρει πολλά και εύλογα ερωτήματα. 

Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται πως θα πρέπει να υπενθυμιστεί στη Νέα Δημοκρατία ότι «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου είχαν επικρίνει έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Αριστείδης Φλώρος, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση της Energa-Hellas Power, αποφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή για λόγους υγείας, καθώς η αίτησή του έγινε δεκτή, αφού διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας του άνω του 65%, καθώς φέρεται να αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας εκτός από την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε και η οποία έγινε δεκτή, είχε καταθέσει και αλλεπάλληλες αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του είχε επιβάλει το δικαστήριο για την υπόθεση της Energa - Hellas Power.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back