Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κόνιτσα: Προσφυγή κατά πλειοψηφικής απόφασης του Δήμου…

Εικόνα του άρθρου Κόνιτσα: Προσφυγή κατά πλειοψηφικής απόφασης του Δήμου…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2020, 12:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάτοικοι της Κλειδωνιάς στον Δήμο Κόνιτσας, εκφράζουν εγγράφως τη δυσαρέσκειά τους προς τον Δήμο, για την ακύρωση ενός έργου με προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η απόφαση ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο, τον περασμένο Ιούλιο (31/7), πλειοψηφικά, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η δημοτική αρχή δίνει την «ερμηνεία Θεοδωρικάκου» για να δικαιολογήσει την ακύρωση της απόφασης, λέγοντας ότι  «το αρμόδιο όργανο για ένταξη μελετών - έργων σε προγράμματα δεν είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Οικονομική Επιτροπή».

Βέβαια, το δημοτικό συμβούλιο παραμένει το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, παρά τις περί του αντιθέτου (και αντιδημοκρατικές) παρεμβάσεις του υπουργού Εσωτερικών.

Η δημοτική αρχή Κόνιτσας ουσιαστικά συναινεί στην αναίρεση μιας πλειοψηφικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για «τυπικούς λόγους», με την υποστήριξη της προσφυγής προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Οι κάτοικοι της Κλειδωνιάς στη δική τους ανακοίνωση, υπενθυμίζουν στο δήμαρχο ότι το συγκεκριμένο έργο είχε πάρει έγκριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ο ίδιος, ως επικεφαλής παράταξης τότε, το είχε υπερψηφίσει.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο για την περιοχή μας και ειδικότερα για την τοπική μας κοινότητα» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Νίκος Εξάρχου ρίχνει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, γιατί όπως λέει δεν ασχολήθηκε με τη διαδικασία αδειοδότησης των πηγών ύδρευσης των κοινοτήτων (προϋπόθεση για να είναι πλήρης ο φάκελος του έργου) και αναφέρει: «Θα επιδιώξω τα συγκεκριμένα έργα τα οποία υποβλήθησαν στο πρόγραμμα  Φιλόδημος Ι και δεν έγινε δυνατή η ένταξή τους (ούτε έχουμε εγγράφως θετική αξιολόγηση) να υποβληθούν προς υλοποίηση σε παρεμφερές πρόγραμμα, αν είναι δυνατόν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back