Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κομμάτι-κομμάτι… ο Άγιος Παΐσιος

Εικόνα του άρθρου Κομμάτι-κομμάτι… ο Άγιος Παΐσιος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2020, 16:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο Αρσένιος Εζνεπίδης δηλαδή, ο οποίος έγινε ως άγιος το 2015, κατέφτασε… στα Γιάννενα. Η Μητρόπολη Ιωαννίνων υποδέχτηκε αυτή την εβδομάδα τα πρώτα κομμάτια του… προκάτ ναού, 250 τ.μ. συνολικά, που τοποθετείται στην περιοχή της Κιάφας, με τη συνδρομή-δωρεά μεγάλης τεχνικής εταιρίας. Ένας ναός που έρχεται να αλλάξει τα αρχιτεκτονικά δεδομένα των εκκλησιών.

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, τα Γιάννενα θα έχουν έναν ναό ενός αγίου που έζησε και υπηρέτησε κάποια χρόνια ως μοναχός στην Κόνιτσας και που έμελλε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς αγίους.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων έσπευσε να αναγείρει έναν ναό, αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο, πιάνοντας τον εμπορικό «σφυγμό». Η αιτιολογία για την ανέγερση μιας ακόμη εκκλησίας στην πόλη, ήταν ότι οι ανάγκες των κατοίκων της Κιάφας και του Βελισσαρίου δεν καλύπτονται από τις σχετικά κοντινές εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη Ανατολής, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου και της Αγίας Μαρίνας.

Η θεμελίωση του ναού (μαζί με δύο παρεκκλήσια και μια συνοδευτική αίθουσα 150 τ.μ.) είχε γίνει πριν από πέντε μήνες περίπου. Τον Νοέμβριο, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε μια ακόμη τροποποίηση στο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη θέα από και προς το ναό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back