Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα είναι εκκλησία, αλλά θα έχει και κλήρωση για αυτοκίνητο

Εικόνα του άρθρου Θα είναι εκκλησία, αλλά θα έχει και κλήρωση για  αυτοκίνητο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2019, 13:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο Αρσένιος Εζνεπίδης δηλαδή, ο οποίος κατατάχτηκε ως άγιος το 2015, ήταν ένας μοναχός που μεταξύ άλλων, έζησε και υπηρέτησε στην Κόνιτσα.

Αυτή τη στιγμή, είναι ο πιο εμπορικός άγιος της ορθόδοξης εκκλησίας και αυτός είναι ένας από τους βασικούς (πραγματικούς) λόγους που η Μητρόπολη Ιωαννίνων αποφάσισε να θεμελιώσει μια εκκλησία αφιερωμένη σε αυτόν.

Ο Παΐσιος,  γνωστός από τις «προφητείες» του σε πρωτοσέλιδα… φαντασιακών ΜΜΕ, τα φερόμενα ως θαύματα, αλλά και την υπόθεση που κατέληξε σε αρχική καταδίκη (!) και μετέπειτα απαλλαγή του διαχειριστή της σατιρικής σελίδας «Γέρων Παστίσιος» πριν από μερικά χρόνια, μετά από προσφυγή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, διατεινόταν μεταξύ άλλων ότι είχε προσωπική επαφή με τον Ιησού στα 15 του χρόνια, αλλά και την Παναγία, συν κάποιους άλλους αγίους, έχει respect από τον Διάβολο, έχει προφητεύσει ότι θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, όπου οι Τούρκοι θα νομίζουν ότι νικάνε, αλλά δεν θα νικάνε κ.α. Ο ίδιος ο Παΐσιος πέθανε από καρκίνο στο έντερο το 1994, αφού αρχικά αρνήθηκε να νοσηλευτεί. Του αποδίδονται τα λόγια «όλα θα βολευτούν με το χώμα».

Οι «προφητείες» του Παΐσιου, έγιναν διάσημες από τους διάφορους τηλεβιβλιοπώλες, ειδικά τη δεκαετία που διανύουμε, όπου κάθε τι μεταφυσικό και παραφυσικό ήρθε να καλύψει το έλλειμμα ασφάλειας που επέφερε η κρίση. Το «λιθαράκι» έβαλαν φυσικά και οι ένοπλες δυνάμεις που έκαναν τον Παΐσιο προστάτη των Διαβιβαστών.

Επίσης, τα λεγόμενά του (ή εκείνα που του αποδίδονται) «ταίριαξαν» απόλυτα σχεδόν με τον χαίνοντα ακροδεξιό λόγο, καθώς οι προφητείες μιλούσαν συχνά για κατάληψη της Κωνσταντινούπολης κ.α.

Σήμερα λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο η Μητρόπολη Ιωαννίνων να θεμελιώσει νέα εκκλησία προς τιμή του αγίου, στην Κιάφα.

Για τη στήριξη της ανοικοδόμησης, υπηρχε και λαχειοφόρος με ένα αυτοκίνητο, αλλά και τηλεόραση, σκουπάκια κ.λπ για όσους-ες αγόρασαν λαχνό.

Παρόντες ήταν οι  κκ Ελισάφ, Μπέγκας και Γκόντας, νυν και πρώην δήμαρχοι, η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Κεφάλα, ο επικεφαλής της αντιπολιτευσης στην Περιφέρεια Γιώργος Ζάψας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.α.

Σημειωτέον, ότι αντί για το... κοσμικά αποδεκτό "νίκας τοις ευσεβέσι", ψάλθηκε το συζητήσιμο "νίκας τοις βασιλεύσι".

Ο μητροπολίτης Μάξιμος χαρακτήρισε τον Αγιο Παΐσιο "οδηγό για να βρούμε δύναμη να σταθούμε όρθιοι", μεταξύ άλλων.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν και κυρίως την ΙΝΤΡΑΚΑΤ για τις δωρεές της στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Ο ναός θα είναι προκάτ, διπλα ακριβώς απο το Πολυκλαδικό.

Στην τελετή για το ναό του δημοφιλέστατου αγίου, πήρε μέρος πολύς κόσμος.

ΣΧΟΛΙΑ
γέρων κασέριος
Να ρέει το χρήμα, να ρέει, να γεμίζουν οι κοιλιές μας που τις κρύβουν τα ράσα. Σκοτάδι και σανό για τα γιδοπρόβατα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back