ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόμβος στο Πανηπειρωτικό: με 545.000 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Κόμβος στο Πανηπειρωτικό: με 545.000 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2024, 15:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με έκπτωση μόλις 2%, η εταιρία «Πανηπειρωτική» είναι αυτή που θα αναλάβει το έργο της κατασκευής του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη συμβολή της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου και της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων –στο ύψος του Πανηπειρωτικου Σταδίου και του πρώην ΤΕΙ δηλαδή.

Το έργο το δημοπράτησε η Περιφέρεια Ηπείρου με προϋπολογισμό 556.000 ευρώ. Το κόστος της σύμβασης, που αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο χρονικό διάστημα, ανέρχεται σε 545.000 ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, που ενέκρινε την ανάδειξη του αναδόχου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υπενθύμισε ότι το έργο αυτό είχε προγραμματιστεί αρχικά από τον Δήμο Ιωαννιτών.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε κάνει δύο απόπειρες να εντάξει το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Την πρώτη φορά, το έργο «κόπηκε» γιατί απουσίαζε από τον φάκελο η περιβαλλοντική αδειοδότηση. Τη δεύτερη φορά επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη «υλοποίησης παρεμβάσεων που θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και της πεζής μετακίνησης γενικότερα». Όπως είχε σημειωθεί τότε από τον «Τύπο Ιωαννίνων», ήταν ένα ερώτημα γιατί το ζήτημα δεν επιλύθηκε με συνεννόηση μεταξύ του Δήμου και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

«Μπορούσαν (σ.σ. από τον Δήμο) να κάνουν μια αλλαγή και να περάσει τότε…» είπε ο κ. Καχριμάνης.

Οπότε μετά ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου. Όχι όμως με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις.


ΣΧΟΛΙΑ
Janardi
Ακόμη ένας κυκλικός κόμβος... Αυτη την φορά σε ένα σημείο με μόνιμη κίνηση. Ζούμε στην πόλη με το "σύνδρομο του κόμβου". Κομβοι χωρίς ενιαίους κανόνες, Κομβοι που δημιουργούν στρες στους οδηγούς, και συνθήκες "ζούγκλας" για την προτεραιότητα...
Deaf Leopard
Με τους κυκλικούς κόμβους κάνουν το μεγαλύτερο φαγοπότι του αιώνα. Τους υπερ-κοστολογούν και τους φυτεύουν παντού δημιουργώντας στρεβλώσεις και προβλήματα στην κίνηση. Οι περισσότεροι κόμβοι που φτιάχτηκαν τελευταία δεν χρειάζονται στα Ιωάννινα. Οι Γιαννιώτες ας πρόσεχαν ποιους ψήφιζαν βέβαια.
περαστικός
Βλέπει κάποιος ένα νέο έργο, ακόμα λάμπει... πολυέξοδο... η Νιάρχου... κι είναι σχεδόν άδεια! Έπρεπε να μεταφερθει σε αυτήν την λεωφόρο μεγάλο φορτίο κίνησης από ή προς την Περιφερειακή. Τουλάχιστον η μισή κίνηση! Οι αρμόδιοι, βλέπουν προς το μέλλον της πόλης; Κι ακόμα.... τόσα λεφτά δίνονται για κόμβους! Τι γίνεται όμως με τα εμπόδια λίγο πριν ή λίγο μετα τους κόμβους; Ααφέρω χαρακτηριστικά... Περίπτωση κόμβου Συνάντησης. Περίπτωση κόμβου Δραγούμη-Αεροδρομίου. Περίπτωση καντίνας στην αναφερόμενη συγκεκριμένη περίπτωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back