ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών»: «Να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας»

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών»: «Να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2020, 13:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, με την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα να ανακοινώνει ότι ψηφίζει θετικά για την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 33.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (ενός θαλάμου νηματικής ροής μικροβιολογικού εργαστηρίου και υλικών πρόληψης λοιμώξεων), μετά από χτεσινό αίτημα του νοσοκομείου.

Όπως σημειώνει η παράταξη, η επιχορήγηση αυτή για το Νοσοκομείο Πρέβεζας αποτελεί συνέχεια προηγούμενης ύψους 70.000 ευρώ που αφορούσε ιατρικό εξοπλισμό: ενός  φορητού ακτινολογικού, δυο φορητών αναπνευστήρων, δυο monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων και μας τροχήλατης ηλεκτρικής αναρρόφηση, και η οποία είχε αποφασιστεί από το περιφερειακό συμβούλιο στις 13 Μαρτίου. Με την ίδια απόφαση του είχαν επιχορηγηθεί με 378.000 ευρώ το νοσοκομείο Άρτας και τα δυο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Με την ευκαιρία αυτής της συνεδρίασης, το «Κοινό των Ηπειρωτών» επαναδιατυπώνει την πρότασή του για τη δημιουργία «ειδικού λογαριασμού» υποστήριξης όλων των υγειονομικών μονάδων της Ηπείρου. «Πρόταση που διατύπωσε και υποστηρίζει το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η μάχη κατά του ‘κοροναϊού’ πρέπει να δοθεί με όλα τα διαθέσιμα όπλα. Στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των υπολοίπων μονάδων υγείας της περιφέρειας (ΤΕΠ, Κ.Υ.), εκτός από την ηθική στήριξη και την ευγνωμοσύνη μας, να τους παράσχουμε όση οικονομική βοήθεια χρειάζονται και μπορούμε, χωρίς εκπτώσεις. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι που σηκώνει το βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας και είναι η ώρα να το στηρίξει η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση» τονίζεται.

Η παράταξη εκτιμά ότι έχει σημασία η ενίσχυση του συστήματος διάγνωσης-αντιμετώπισης του κοροναϊού. Καταθέτει μάλιστα την άποψη ότι «το καλύτερο θα ήταν να έχουμε τη δυνατότητα ‘επιθετικών’ ελέγχων, μέσω εξέτασης και επανεξέτασης του πληθυσμού, ασχέτως του αν εκδήλωσαν συμπτώματα. Μια προσέγγιση που υποστηρίζει σθεναρά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα παράδειγμα της πόλης Vo στη Βενετία, όπου οι υγειονομικές αρχές κατάφεραν να σταματήσουν παντελώς την εξάπλωση της ασθένειας, αποτελεί πρόκληση στην στρατηγική διαχείρισης της νόσου τοπικά».

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» θέτει και το ζήτημα της ανάγκης καθημερινής ενημέρωσης και σε τοπικό επίπεδο, με τον ανάλογο τρόπο που παρέχεται από τον ΕΟΔΥ  κεντρικά. Γι’ αυτό προτείνει να ενημερώνουν τηλεοπτικά ή με άλλο μέσο εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ως νοσοκομείου αναφοράς), λοιμωξιολόγοι γιατροί και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back