ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Η αλλαγή στάσης της περιφερειακής αρχής

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών»: Η αλλαγή στάσης της περιφερειακής αρχής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2019, 16:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθέσιμων σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την αλλαγή στάσης της περιφερειακής αρχής σε αυτό το θέμα και παράλληλα την κατηγορεί ότι προτάσσει το κομματικό από το εθνικό συμφέρον. 

«Μια κίνηση που άργησε μερικά χρόνια στερώντας από τους Ηπειρώτες πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει με τον τρόπο της ότι στις επιλογές της περιφερειακής αρχής κυριαρχεί το κομματικό πρόταγμα έναντι του εθνικού και της περιοχής. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι το αρνήθηκε σε μια φάση που η χώρα αναζητούσε πόρους για την επιβίωσή της και το υιοθετεί τώρα, ορθώς κατά την άποψή μας, που το ζήτησε η νέα κυβέρνηση και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης» σημειώνει το «Κοινό των Ηπειρωτών».

Η περιφερειακή παράταξη, κάνοντας και έναν μικρό απολογισμό των τοποθετήσεών της στη συνεδρίαση, καταγγέλλει και την «αντιδημοκρατική νομοθεσία» για την εκλογή εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών. Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών ορίζονται χωρίς εκλογή, πλην του  περιφερειάρχη, και οι δέκα αντιπεριφερειάρχες ενώ ψηφίζονται άλλοι 4 αντιπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων. Το «Κοινό των Ηπειρωτών» εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back