ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινό το αίτημα για ένα ειδικό ταμείο για τον κοροναϊό

Εικόνα του άρθρου Κοινό το αίτημα για ένα ειδικό ταμείο για τον κοροναϊό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2020, 13:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Koινό είναι το αίτημα της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για τον κοροναϊό.

Οι παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών», «Ήπειρος Όλον» και «Λαϊκή Συσπείρωση» συμφώνησαν με την πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» για τη σύσταση του «ειδικού λογαριασμού για τον κορωνοϊό», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης του Σπύρου Ριζόπουλου που είχε καταθέσει τη σχετική πρόταση. «Εναπόκειται πλέον στην περιφερειακή αρχή να δρομολογήσει τις δέουσες ενέργειες και συλλογικές αποφάσεις, ώστε η Ήπειρος να ‘θωρακιστεί’ απέναντι στον επερχόμενο κίνδυνο» σημειώνεται.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» είχαν προτείνει ένα ταμείο με 10 εκατ. ευρώ.

«Το ακριβές ποσό του εν λόγω ταμείου θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τροποποίηση τόσο του Τεχνικού Προγράμματος όσο και του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020, καθώς τα χρήματα που θα φτιάξουν τον ‘κουμπαρά’ θα πρέπει να αφαιρεθούν από σχεδιαζόμενα έργα και δράσεις» αναφέρουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» σε σημερινή ανακοίνωσή τους.

H ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Γ. ΖΑΨΑ

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, σε ανακοίνωσή του, συμφωνεί με τη δημιουργία του ειδικού ταμείου, χωρίς να προσδιορίζει το όποιο ποσό. «Και η δική μας γνώμη είναι πως πρέπει να υπάρξει ένας ενισχυμένος ‘ειδικός λογαριασμός’ εκκίνησης στην Περιφέρεια για την περίσταση των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, το ύψος του οποίου να ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες μελλοντικά και καλούμε την Περιφέρεια να φέρει την πρόταση της στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόβλεψη ειδικού κωδικού στον προϋπολογισμό της περιφέρειας θα αποτελέσει και πρόκληση για χορηγίες συμπατριωτών μας που έχουν την οικονομική επιφάνεια».

Παράλληλα, η παράταξη αναφέρεται και στην ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά. Ήδη, η Περιφέρεια Ηπείρου, με έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, προχώρησε στην ενίσχυση των νοσοκομειακών υποδομών. «Το σημαντικό είναι να μην χάσουμε ανθρώπους και στο τέλος θα κάνουμε το λογαριασμό. Τα έργα μπορούν να περιμένουν» τονίζει ο κ. Ζάψας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back