Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κλοπές από μοναστήρια και εκκλησίες

Εικόνα του άρθρου Κλοπές από μοναστήρια και εκκλησίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2016, 18:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μπαράζ» διαρρήξεων και κλοπών σε εκκλησίες

Εκκλησίες και μοναστήρια της ευρύτερης περιοχής της Άρτας είχε «ρημάξει» ένας 22χρονος, όπως αυτό αποδείχθηκε μετά τη μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά επτά διαρρήξεις και κλοπές σε εκκλησίες και μία κλοπή σε σχολείο στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, και για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 22χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 22χρονος εμπλέκεται στις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, που έλαβαν χώρα, κατά το χρονικό διάστημα από 22-05 έως 02-06-2016, στην περιοχή της Άρτας:

• Βραδινές ώρες της 22/23-05-2016, διέρρηξε πόρτα του παρεκκλησίου του Ιερού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας και αφαίρεσε από το παγκάρι χρηματικό ποσό.

• Βραδινές ώρες της 26/27-05-2016, διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου και αφαίρεσε από το παγκάρι χρηματικό ποσό.

• Κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 30-05-2016, παραβίασε δύο φορές την είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου και αφαίρεσε από το παγκάρι χρηματικά ποσά.

• Βραδινές ώρες της 29/30-05-2016, διέρρηξε πόρτα του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου του Μπατζή και αφαίρεσε από το παγκάρι χρηματικό ποσό.

• Βραδινές ώρες της 29/30-05-2016, διέρρηξε πόρτα του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας και αφαίρεσε από το παγκάρι χρηματικό ποσό.

• Μεσημβρινές ώρες της 02-06-2016 αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να εισέλθει στο εσωτερικό του Ιερού Ναού της Παναγίας Κορωνησίας στο Κάστρο της Άρτας.

• Κατά το χρονικό διάστημα από 27-05 έως 29-05-2016,  διέρρηξε κυλικείο σχολείου στην Άρτα  και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ από Τμήμα Ασφάλειας Άρτας συνεχίζεται η διερεύνηση τυχόν συμμετοχής του κατηγορούμενου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Εξιχνιάσεις κλοπών, μονοκατοικιών στην Ανατολή

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, δύο υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων από μονοκατοικίες στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 25-02-2016 στην Ανατολή Ιωαννίνων διέρρηξε δύο μονοκατοικίες, απ’ όπου αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και ένα κλειδί Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Εννέα συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή στην Άρτα, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, τρεις Έλληνες, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

• Το πρωί της Παρασκευής, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 44χρονος Έλληνας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

• Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής – Στερεάς Ελλάδας, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για παραχάραξη.

• Το πρωί της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για κλοπή.

Ακόμη, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα:

• Συνελήφθη στο Τέροβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, μία 48χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής 3.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα αγροτικά προϊόντα.

• Συνελήφθη στο Τέροβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.

• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι το μεσημέρι της 04-06-2016 στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από 49χρονη υπήκοο Ρουμανίας, προσωπικά της αντικείμενα και ρούχα.

• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 3,6 γραμμαρίων.

• Συνελήφθη στο χωριό Καραδήμας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, προκάλεσε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, προκαλώντας φθορές.

       ​

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back