ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κλειστόν» το Ιστορικό, κατά συγχώνευσης

Εικόνα του άρθρου «Κλειστόν» το Ιστορικό, κατά συγχώνευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2018, 19:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων αναστέλλει αύριο Πέμπτη 10 Μαΐου συμβολικά τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του, διαφωνώντας με το σχέδιο νόμου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η γενική συνέλευση του τμήματος διευκρινίζει ότι συμφωνεί κατ’ αρχήν με την ιδέα της ενοποίησης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά διαφωνεί με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όπως και με τις συνοπτικές διαδικασίες που ακολουθούνται για την εφαρμογή του.

«Θεωρούμε ότι το σχέδιο νόμου παρουσιάζει ουσιαστικές αδυναμίες ως προς την επιστημολογική του θεμελίωση και χαρακτηρίζεται σε επιμέρους σημεία του από διατυπώσεις ξένες προς τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και ζητούμενα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες» τονίζει το τμήμα στην απόφασή του και προσθέτει τις επιφυλάξεις του για το Κέντρο Ερευνών Ηπείρου (Κ.Ε.ΗΠ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ιδιαίτερα σε σχέση με την συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του και τον χαρακτήρα του σχεδιαζόμενου ινστιτούτου ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών. 

Αναφέρει ότι ο χαρακτήρας αυτός «δεν συνάδει με τους σύγχρονους διεθνείς προσανατολισμούς των σχετικών επιστημονικών κλάδων».  

Τέλος, το τμήμα δηλώνει τον προβληματισμό του για τη διάσπαση της Φιλοσοφικής, με την απόσπαση ουσιαστικά του τομέα Ψυχολογίας, από το ΦΠΨ.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back