Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το νέο κλειστό γυμναστήριο πάει στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Το νέο κλειστό γυμναστήριο πάει στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2020, 20:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για το θέμα του νέου κλειστού γυμναστηρίου, που απασχολεί ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων τον τελευταίο χρόνο, παρεμβαίνουν στη Βουλή με ερώτησή τους προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΜερόπηΤζούφη κι άλλοι οκτώ βουλευτές.

Οι εννιά βουλευτές προάγουν την κατασκευή ενός νέου κλειστού, από τη στιγμή που αποτελούσε και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το νέο κλειστό, 3.000-4.000 θέσεων, προοριζόταν να γίνει σε έκταση στον Βοτανικό, την οποία παραχώρησε εκ νέου ο Δήμος Ιωαννιτών το 2019. Δέκα χρόνια πριν, είχε ξεκινήσει η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου, με τις εργασίες να διακόπτονται λίγο καιρό μετά λόγω έλλειψης πόρων.

Με την ερώτησή τους λοιπόν ζητούν εξηγήσεις από την υπουργό σχετικά με την απένταξη ή μη του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως και για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου από το Ελληνικό στα Γιάννενα αντί της ανέγερσης νέας υποδομής (στα δημοσιεύματα αυτά, τα οποία επικαλούνται οι βουλευτές, φιλοξενούνται επίσημης δηλώσεις-ανακοινώσεις τόσο του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη όσο και του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ).

Παράλληλα, θέτουν μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν τις οικονομικές και τεχνικές πτυχές της μετακόμισης του προκάτ γυμναστηρίου –κάτι που οι βουλευτές είχαν κάνει με ερώτησή τους και τον Νοέμβριο του 2019 όταν τα… δημοσιεύματα αφορούσαν τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ των 15.000 θέσεων από το Ελληνικό, χωρίς όμως να πάρουν σαφείς απαντήσεις.

Τα ερωτήματα των βουλευτών δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σαφή: αν το υπουργείο Πολιτισμού έχει πόρους για την κατασκευή ενός νέου γυμναστηρίου και αν υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη του έργου αυτού. 

Όσο για το ενδεχόμενο του κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας, οι βουλευτές ρωτούν όλα αυτά που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο όλον αυτόν τον καιρό, χωρίς επίσης να δίνονται σαφείς απαντήσεις. Και τα ερωτήματα είναι: ποιο θα είναι το κόστος διάλυσης και ποιόν θα επιβαρύνει, ποιες είναι οι τεχνικές εγγυήσεις καλής λειτουργίας του υπάρχοντος εξοπλισμού και για ποιο χρονικό διάστημα, ποιο θα είναι το τελικό κόστος μετεγκατάστασης και πλήρους λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας, σε σχέση με την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ενεργειακά αυτόνομου γυμναστηρίου στα Ιωάννινα.

Επιπρόσθετα, θέτουν και το ζήτημα της διαχείρισης του όποιου νέου γυμναστηρίου, είτε χτιστεί νέα υποδομή είτε μεταφερθεί το κλειστό γυμναστήριο ξιφασκίας του Ελληνικού. Τα δεδομένα έχουν ανατραπεί καθώς πια δεν εμπλέκεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back