Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κλειστό ξιφασκίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Εικόνα του άρθρου «Κλειστό ξιφασκίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2022, 17:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το μείζον ζήτημα της μεταφοράς, χωροθέτησης και χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας στο αγρόκτημα της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά επαναφέρει στο προσκήνιο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεκαθαρίζει καταρχάς ότι, ανεξαρτήτως της παλαιότητάς του, το κλειστό της ξιφασκίας πρέπει να δώσει στέγη στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους των Ιωαννίνων. «Κρίνουμε ότι η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου για οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι πίσω από τις ανάγκες της πόλης, οι οποίες επιβάλλουν την ύπαρξη ενός κλειστού αθλητικού χώρου που θα λειτουργεί υπό κρατική εποπτεία και χρηματοδότηση για τη δωρεάν άθληση των Γιαννιωτών» αναφέρεται στην επερώτηση. 

Βάσει του σκεπτικού αυτού, η παράταξη εκτιμά ότι οι διαφαινόμενες επιλογές της Περιφέρειας Ηπείρου για τη χρήση του κλειστού ως χώρου που θα φιλοξενεί αθλητικές ή ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, αγορά παραγωγών, δημοπρατήριο κ.λπ. και για τη δημιουργία πάρκου αγροτικής καινοτομίας στο αγρόκτημα δεν ωφελούν ούτε τον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό ούτε τους αγροτοκτηνοτρόφους ούτε και το περιβάλλον.

Όσον αφορά το τελευταίο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι το αγρόκτημα της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά είναι ακριβώς δίπλα από τη λίμνη δηλαδή δίπλα από έναν ευαίσθητο υδροβιότοπο, «στον οποίο ούτε αισθητικά αλλά ούτε και περιβαλλοντικά είναι αποδεκτό ένα μεταλλικό κτίριο με το ύψος μια οκταόροφης πολυκατοικίας» όπως αναφέρει.

Η παράταξη λοιπόν ζητά από τον περιφερειάρχη να ενημερώσει για μια σειρά από θέματα, όπως για τις εγκεκριμένες μελέτες της Περιφέρειας Ηπείρου για το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας, για τις αδειοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί ώστε να προχωρήσει το έργο, για τις εγκεκριμένες μελέτες και αδειοδοτήσεις που επιτρέπουν να μεταφερθεί ο μεταλλικός σκελετός στο χώρο του αγροκτήματος του Κατσικά. 

Και επίσης, ρωτά με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου αποφασίστηκε η χρήση  του κλειστού ξιφασκίας όπως επίσης και ποιες προϋποθέσεις εξασφαλίζουν ότι τα 2 εκατομμύρια που δαπανώνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου για τη μεταφορά του κλειστού, θα εκπληρώσουν τους στόχους που τυχόν έχει θέσει η Περιφέρεια για τη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου.


*Φωτό αρχείου από την περιοχή του αγροκτήματος Κατσικά όπου αποθηκεύονται τα υλικά του κλειστού ξιφασκίας από το Ελληνικό, η μεταφορά των οποίων συνεχίζεται

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back