ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλειστό ξιφασκίας: Έτσι λόγος να γίνεται…

Εικόνα του άρθρου Κλειστό ξιφασκίας: Έτσι λόγος να γίνεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2023, 20:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αποσυναρμολόγηση της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης ‘αίθουσα ξιφασκίας’ από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και μεταφορά και εγκατάστασή της στα Ιωάννινα με νέα χρήση Κλειστού Γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στη θέση Αγρόκτημα πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών»: Αυτός είναι ο τίτλος μιας μελέτης που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε σήμερα ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης, της μελέτης λειτουργικότητας, όπως αναφέρεται.

Βέβαια, η αποσυναρμολόγηση της αίθουσας ξιφασκίας έγινε πριν από ενάμιση χρόνο και η μεταφορά του υλικού στα Γιάννενα πριν από 14 μήνες, με τον περιφερειάρχη να ορίζει με δική του πρωτοβουλία τη χωροθέτηση της υποδομής σε μια γωνία του αγροκτήματος Κατσικά. Προς το παρόν, το υλικό είναι αποθηκευμένο σε υπαίθριο χώρο στην «καρδιά» του αγροκτήματος. Προφανώς, η γνωμοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν αποτελεί απόφαση χωροθέτησης.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για τη θετική γνώμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς, όπως είπε, «χωρίς αυτήν δεν θα προχωρούσαν οι διαδικασίες στο επόμενο στάδιο». Δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι διαδικασίες του επόμενου σταδίου ούτε πόσο καιρό θα διαρκέσουν.

Επιπλέον, από την ανακοίνωση της θετικής γνωμοδότησης, δεν γίνεται κατανοητή η έκταση της σπουδαιότητάς της. Κάθε άλλο παρά αποκλείεται να αποτελεί ένα έγγραφο με το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου επιχειρεί να δείξει ότι κάτι κινείται σοβαρό στην υπόθεση του κλειστού γυμναστηρίου (εκθετηρίου κ.λπ.), το οποίο δεν έχει οριστικές μελέτες ούτε καν χρηματοδότηση. 

Όσον αφορά τη χωροθέτηση στον τόπο που επιθυμεί ο κ. Καχριμάνης, αυτή συνδέεται και με την υπό διαβούλευση Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη λίμνη Παμβώτιδα.

Σημειωτέον ότι στο περίφημο τεύχος με τα «380+ έργα» της ΝΔ που εμφανίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα, για το έργο του πρώην κλειστού ξιφασκίας -ή του κλειστού πολυδύναμου γυμναστηρίου, όπως μετονομάστηκε- καταγράφεται ένας προϋπολογισμός 5,5 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τη δήλωση περιφερειάρχη, η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Εύλογα, ζητά την κατάθεση της μελέτης αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς «ενάμιση χρόνο μετά την υλοποίηση των παραπάνω έργων». Επαναφέρει δε το προ μηνών αίτημά της, στο οποίο δεν πήρε απάντηση, για κατάθεση οποιασδήποτε άλλης μελέτης που να πιστοποιεί ότι είναι δυνατή η επανασυναρμολόγηση του σιδερένιου σκελετού μετά από τόσους μήνες έκθεσης στην ύπαιθρο και που να προέκυψε λόγω του προβλήματος σταθεροποίησης του εδάφους στην περιοχή (με αφορμή το έργο του οδικού άξονα «κόμβος Βογιάννου-Πανηπειρωτικό Στάδιο). Επίσης ζητά τις μελέτες κατασκευής του κτιρίου όπως αυτό απεικονίζεται στις τρισδιάστατες απεικονίσεις οι οποίες είχαν κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβουλίου πριν από λίγους μήνες από τον περιφερειάρχη.

Διαβάστε: Κλειστό ξιφασκίας: «Φωτοτυπίες» υπάρχουν

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back