Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 13-07-2020, 14:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά το «κύμα» αντιδράσεων που δημιουργήθηκε το σαββατοκύριακο για το κλείσιμο της πίστας ποδηλάτων pump track στην Κιάφα, ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, έρχεται να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Η αιτιολογία της δημοτικής αρχής για την ενέργειά της είναι ότι η πίστα αυτή όχι μόνο δεν είναι πιστοποιημένη αλλά δεν έχει γίνει ούτε καν παραλαβή του έργου, και ότι το κλείσιμο ήταν αναγκαίο για λόγους ασφάλειας.

Επιρρίπτει δε τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. «Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει πρόθεση να αποποιηθεί τις ευθύνες της, όμως θεωρεί το λιγότερο άδικο να βρίσκεται στη θέση του απολογούμενου για όσα όφειλαν να είχαν γίνει το 2018 και δεν έγιναν ποτέ» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά, το Δημαρχείο υπενθυμίζει ότι την πίστα ποδηλάτων pump track τη δημιούργησε εταιρία αναψυκτικών τον Μάιο του 2018 μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που κέρδισαν μαθητές των Ιωαννίνων.

«Η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι και πριν λίγες βδομάδες είχε την βεβαιότητα ότι το έργο έγινε με όλους τους κανόνες και ότι είχε παραλειφθεί κανονικά από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές και δυσάρεστες εκπλήξεις» τονίζει. Οι αφορμές για το ψάξιμο της υπόθεσης, ήταν δύο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση: Έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της Κιάφας για τη λειτουργία της πίστας και ο τραυματισμός ενός ποδηλάτη «που έφερε τον Δήμο αντιμέτωπο με την αλήθεια αλλά και με ευθύνες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μοναδική απόφαση που υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή της παραχώρησης του χώρου.

«Το έργο δεν είχε παραληφθεί ποτέ και έτσι ήταν αδύνατο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία για τη συντήρηση και πολύ περισσότερο για την πιστοποίηση της πίστας. Ο Δήμος προχώρησε στο κλείσιμο για λόγους ασφάλειας όσων έκαναν χρήση της και παράλληλα έχει κινήσει τη διαδικασία επικοινωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία ώστε να γίνει παραλαβή του έργου» επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Διαβεβαιώνει δε ότι, όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί και όταν ακολουθήσει η πιστοποίηση, η πίστα θα αποδοθεί και πάλι στην τοπική κοινωνία.

διοπτρα πίσω
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα