Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Εικόνα του άρθρου Το ΚΚΕ στους πρόσφυγες της Ουκρανίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2022, 18:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της  Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ αποτελούμενο από την Όλυ Τσουμάνη και την Τίνα Ζέκα.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται 20 πρόσφυγες μεταξύ αυτών 10 παιδιά.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Τσολάκη και τον διευθυντή Στέργιο Θώμο όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τους ουκρανούς πρόσφυγες. «Σύμφωνα με τους ίδιους, ορισμένοι από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα στην έκδοση άδειας παραμονής αφού γι’ αυτήν πρέπει να μεταβούν είτε στο προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη είτε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα πράγμα αδύνατον αφού συνοδεύουν ανήλικα τέκνα. Επίσης αναφέρθηκε ότι δύο από τα ανήλικα τέκνα δεν μπορούν να ενταχθούν σε παιδικό σταθμό γιατί δεν υπάρχουν θέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από το κλιμάκιο τονίστηκε ότι «το ΚΚΕ θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, ενώ σημειώθηκε πως είναι σημαντικό να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης από το λαό της περιοχής. Η αληθινή αλληλεγγύη όμως τόσο στον ουκρανικό και τον ρώσικο λαό, όσο και στους λαούς της γειτονιάς μας, εκφράζεται με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πρόσφερε συμβολικά στους πρόσφυγες γλυκίσματα για το Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back