To KKE στηρίζει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης

Εικόνα του άρθρου To KKE στηρίζει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2024, 13:32

Συνάντηση με τον βουλευτή του ΚΚΕ στα Γιάννενα Νίκο Έξαρχο, είχαν οι εργαζόμενοι-ες στη «Σχεδία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, ο κ. Έξαρχος δήλωσε τη στήριξη του κόμματος στον αγώνα τους για διατήρηση των κέντρων πρόληψης, που η κυβέρνηση τα καταργεί.

Ο κ. Έξαρχος, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στη γενική συνέλευση της «Σχεδίας» Κατερίνα Μιχαλιού, εξέφρασε την αντίθεση στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, του οποίου συνέπεια θα είναι το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης, η κατάργηση της χρηματοδότησής τους και η κατάργησή τους ως αναγνωρισμένων φορέων πρόληψης κατά των εξαρτήσεων.

Κατέθεσε τις θέσεις του ΚΚΕ για την ενίσχυση της πρόληψης με νέες δομές, νέα Κέντρα Πρόληψης, επαρκές μόνιμο προσωπικό και επαρκή αποκλειστική χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επισημάνθηκε ως θετικό το γεγονός ότι δεν έχει έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια αποτροπής κατάθεσής του, με δράσεις σε όλα τα επίπεδα και ενεργοποίηση των φορέων της αυτοδιοίκησης, της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και φυσικά των φορέων, που απαρτίζουν τη Σχεδία».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back