Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ: Στη Βουλή η Κοινωφελής Επιχείρηση Μετσόβου

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Στη Βουλή η Κοινωφελής Επιχείρηση Μετσόβου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2019, 14:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του το ΚΚΕ το ζήτημα της λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου (για το οποίο είχε κάνει παρέμβαση  πριν από λίγες ημέρες και ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» Σπύρος Βασιλείου). Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Παπαναστάσης  αναφέρουν ότι στην επιχείρηση του Δήμου εργάζονται 28 άτομα, από τα οποία τα 24 είναι συμβασιούχοι κυρίως μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» με τις πληρωμές τους να γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση που έχουν φτάσει ακόμη και στους 30 μήνες. Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, οι εργαζόμενο προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και κατάφεραν να πληρωθούν ένα σημαντικό ποσό των δεδουλευμένων.

Την ίδια ώρα όμως, όπως καταγγέλλεται, η δημοτική αρχή Μετσόβου επιχειρεί να προχωρήσει στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου, ο οποίος έχει εννιά νήπια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν μέτρα για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός, για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και για να υπάρξει μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back