Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

KKE: «Κίνδυνος οι ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες»

Εικόνα του άρθρου KKE: «Κίνδυνος οι ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2022, 11:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων, με αφορμή την επαναφορά της υπόθεσης των εξορύξεων στην επικαιρότητα και τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, αναφέρει ότι «η παράδοση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε ενεργειακούς κολοσσούς, αφ’ ενός στερεί απ’ τον ελληνικό λαό τον πολύτιμο ορυκτό πλούτο της χώρας, αφ’ ετέρου δεν εγγυάται σε καμιά περίπτωση τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Προσθέτει ότι «όταν η κυβέρνηση μέσω και των υπουργών της μιλά για την ενεργειακή επάρκεια που μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω της εξόρυξης του κοιτάσματος που έχει εντοπιστεί στα Γιάννενα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, προφανώς δεν εννοεί την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών του νομού και της χώρας. Αυτό επιβεβαιώνεται από την παράδοση της έρευνας αλλά και της μελλοντικής εκμετάλλευσης του κοιτάσματος στα Γιάννενα, όπως και σε άλλα μέρη της χώρας μας, στα μονοπώλια».

Καταλήγει τονίζοντας ότι το κόμμα έχει καταψηφίσει τις συμβάσεις παραχώρησης που υπέγραψαν άλλα κόμματα και ότι οι ανταγωνισμοί που ακολουθούν αυτές τις συμφωνίες «αποτελούν και τον μεγάλο κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back