Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Χαμόγελα ελπίδας»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Χαμόγελα ελπίδας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2023, 16:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ στην εκτίμησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζει ότι το κόμμα αύξησε τη δύναμή του και σε απόλυτο αριθμό, παρά την αποχή, στο νομό Ιωαννίνων.

Συμπεραίνει ότι «αυτά τα ποσοστά έδωσαν πολλά περισσότερα χαμόγελα ελπίδας στα χείλη του λαού μας» και ότι η ψήφος στο ΚΚΕ «απαιτούσε ξεπέρασμα εκβιαστικών διλημμάτων, κυβερνητικών αυταπατών και παλιότερων προκαταλήψεων και για αυτό έχει σημασία να συνεχιστεί η συμπόρευση με το ΚΚΕ τόσο στο κίνημα, όσο και σε επόμενες εκλογικές μάχες».

Δεν κατάφερε να κρατήσει την έδρα στο νομό Ιωαννίνων, καθώς αυτή πήγε στη ΝΔ λόγω του μπόνους, ωστόσο θεωρεί ότι «το να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής από το νομό μας έγινε υπόθεση μεγάλου τμήματος του γιαννιώτικου λαού».

Σημειώνει ακόμα ότι «η είσοδος φασιστοειδών μορφωμάτων μέσα στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός- ναζισμός δεν αντιμετωπίζεται με νόμους και διατάξεις. Το εργατικό- λαϊκό κίνημα μπορεί να απομονώσει αυτές τις δηλητηριώδεις απόψεις και πρακτικές που είναι εχθρικές προς τα λαϊκά συμφέροντα».

Τέλος, σημειώνει τη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, «βάζοντας στόχο να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι, που θα υπηρετήσουν και από αυτή τη θέση τα συμφέροντα του λαού μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back