Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Στάχτη στα μάτια οι εξορύξεις»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Στάχτη στα μάτια οι εξορύξεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2022, 16:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων με ορίζοντα το 2030, με τον νομό Ιωαννίνων να είναι πρώτος στην λίστα, είναι  στάχτη στα μάτια του ηπειρώτικου λαού που συνεχίζει να ματώνει απ’ την τεράστια ακρίβεια στην ενέργεια σήμερα».

Συμπληρώνει ότι οι εξορύξεις θα ωφελήσουν «μόνο την Energean που διεξάγει τις έρευνες και έχει διασφαλίσει την αποκλειστική εκμετάλλευση τους» και πως «η φλυαρία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη λήψη αντίστοιχων μέτρων ώστε προκαταβολικά οι λαϊκές αντιδράσεις να κατευναστούν έχει κοντά ποδάρια. Η διεθνής πείρα είναι πικρή για τους λαούς».

Το κόμμα λέει επίσης ότι «η αναφορά του πρωθυπουργού για πάταξη των ‘γραφειοκρατικών αγκυλώσεων’ προμηνύει ότι θα παραμεριστούν ακόμη και αυτά τα ελάχιστα μετρά που μένουν στα χαρτιά». 

Καταλήγει τονίζοντας ότι «όλοι θυμούνται τις άθλιες σχέσεις εργασίας - μέσω εργολάβου – για τους εργάτες της περιοχής μας, με μισθούς πείνας, εκ περιτροπής εργασία, 10ωρα και εντατικοποίηση» στην πρώτη φάση των ερευνών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back