Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 19-06-2021, 09:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων στο σχόλιό του για την επίσκεψη του πρωθυπυοργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα, αναφέρει ότι έγινε «για να τονώσει το κυβερνητικό αφήγημα ότι αρκούν μόνο με τα εμβόλια, χωρίς μέτρα προστασίας και ενίσχυση του συστήματος Υγείας για να τελειώσει η πανδημία».

Αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν βρήκε ούτε μία λέξη για τους 800 συμβασιούχους των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων που απολύονται τον Νοέμβρη, για τους απολυμένους εργαζόμενους των ΙΚΕΑ, για τους 11 εργαζόμενους στα Μάρκετ Ιν που περιμένουν χρόνια την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για επιστροφή τους στη δουλειά, για τους χιλιάδες άνεργους της πιο φτωχής περιφέρειας της χώρας».

Τονίζει, σχετικά με το μέγα εμβολιαστικό κέντρο, ότι «παρέλειψε να πει ότι έχει μόλις 4 εμβολιαστικές γραμμές και δανεικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα δυο υποστελεχωμένα νοσοκομεία της πόλης. Παρέλειψε να πει ότι κινδύνεψε να κλείσει η γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εξέλιξη που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων. Παρέλειψε να πει ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη αλλά ότι το ΠΓΝΙ ανέλαβε την 24ωρη φύλαξη και το ‘Χατζηκώστα’ την καθαριότητα. Παρέλειψε να πει ότι το ‘νέο’ εμβολιαστικό Κέντρο στεγάζεται στο εγκαταλελειμμένο από το 2007 κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, δηλαδή στην πραγματικότητα το μόνο που εγκαινίασε είναι οι πινακίδες».

Τέλος, για την επίσκεψή του στην TeamViewer, το κόμμα αναφέρει ότι «αφού για κυβέρνηση και κεφάλαιο ‘θησαυρός’ είναι οι φθηνοί ευέλικτοι και αναλώσιμοι εργάτες, η κακοπληρωμένη δουλειά ήλιο με ήλιο και όλα αυτά που περιγράφονται στο νόμο - έκτρωμα που ψηφίστηκε παρά την εναντίωση χιλιάδων εργαζομένων και εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa