ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων για το Άλσος: «Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους πολίτες»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων για το Άλσος: «Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους πολίτες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2021, 15:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Ιωαννίνων σε κοινή ανακοίνωση, κατηγορούν κυβέρνηση και δημοτική αρχή, στην ίδια πολιτική «στοίχιση», για το χειρισμό, τωρινό και διαχρονικό, ελεύθερων χώρων και ειδικά, του Άλσους.

Στο Άλσος η ένταση τις βραδινές ώρες συνεχίζεται, με την αστυνομία να αποκλείει το χώρο όπου συγκεντρώνεται κυρίως νεολαία, να κόβει πρόστιμα κ.λπ. Αντίστοιχα σκηνικά συνέβησαν και το Σάββατο το βράδυ.

Το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ότι η πανδημία ανέδειξε την έλλειψη ελεύθερων χώρων και  ότι πλέον «αξιοποιείται για την ενοχοποίηση του λαού σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας (π.χ. συνωστισμός στις πλατείες και πάρκα), για την ένταση της αστυνομοκρατίας στις γειτονιές, συνολικά την ένταση της καταστολής».

Επίσης, αναφέρει ότι είναι «συνειδητή πολιτική η εγκατάλειψη δημόσιων, ελεύθερων χώρων, πανελλαδικά και στην πόλη μας».

Σημειώνει ακόμα ότι η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων είναι «επιφανειακή» και σε επίπεδο «βιτρίνας», με στόχο αποκλειστικά τον τουρισμό και ότι «καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι επιλογές με την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι έχει στηρίξει την κυβερνητική πολιτική και αναφέρει ότι «έχει την κύρια ευθύνη να εξασφαλίσει να αναβαθμιστούν οι υπάρχοντες ελεύθεροι χώροι όπως το Άλσος. Να δημιουργηθούν νέοι, αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν χώροι άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, που θα λειτουργούν χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση», προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη βάση οι δηλώσεις της δημοτικής αρχής για την ανάγκη ‘αλληλοσεβασμού’ στο άλσος είναι κενό γράμμα που επιδιώκει να κρύψει τις ευθύνες της».

Τέλος, σημειώνει ότι «οι κάτοικοι της περιοχής, της πόλης συνολικά και η νεολαία πρέπει να διεκδικήσουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Άλσους και άλλων δημόσιων χώρων ως χώρων πολιτισμού ψυχαγωγίας, συλλογικής δραστηριότητας, απομονώνοντας και φαινόμενα εκφυλισμού και σήψης που απορρέουν από το ίδιο το σύστημα».  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back